Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 05, 2010 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

До 51см(включително) нужда от корекции няма въобще.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 10:23    Заглавие: Шаси на 21 инчов за 29 инчов кинескоп Отговорете с цитат

Не бъди толкова сигурен а виж тук ! http://www.onlinedisk.ru/image/370499/img001.jpg Това е Фишера за който става въпрос кинескоп 67см
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай я цялата схема да я видим,не парче от нея.Като си тръгнал да я снимаш я снимай цялата.Може и пак на парчета-няма проблем.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 19:20    Заглавие: Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп Отговорете с цитат

И това ще стане но ми са проблем тоя тип устройства .Трябва да се моля на разни люде. Следващата седмица ще пробвам .То ако ми беше лесно досега да съм я направил! Аз и затова исках някой ако я има в компютърен формат да я качи.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Е както си щракнал тая щракни и останалите парчета.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 19:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам кой е тоа фишер, но SANYO CEM2601PV Ch. 83S-B26 е направено така
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата да ходи в говорилнята ли? . . . .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Даже направо я и местя.Емо точно така е и въпросното Sanyo и Fisher са едно и също нещо.Даже Fisher-а ми е пред носа в момента.Само че малко по малко излиза че нещата не биле така както биле...
Сантовете от 67 на схемата вече са писани малко по-малко.А мене ме мързи да снимам въпросното чудо,че е особено живописно сложено върху един дърт кафяв дървен Grundig който на фона му изглежда направо плоскоекранен.Даже и не знам кой е производителя на този кинескоп,а ме мързи да го местя,но като го гледаш е кат шкембето на Котоошу. Laughing
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 20:51    Заглавие: Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп Отговорете с цитат

Благодаря все пак че то номера на шасито си е същия . И аз си го изтеглих схемата ми все още не е станала на парцал .Но по сигурно е като я има записана в компютъра . Че телевизора все още е в действие.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Да се изкажа още веднъж, понеже темата си дойде точно на място...
И като се почне от това:
Цитат:
Пробвах със смяна на кондензатора от 6.8 нф. на 5.6 но гръмна транзистора
, при условие, че е поставен качествен 5.6nF, означава, че отклонителната система на другия кинескоп е с доста по-различна индуктивност. Ама никой не държи сметка за импулсите в отоплението, които са правопропорционални на всички напрежения по ТХО-то. (импулси обратен ход в колектора на крайния, стойността на високото напрежение на анода на кинескопа, абе всички). За да няма "бум" при опитите с произволна смяна на елементи задължително се тества тв-то с понижено +B, било от потенциометъра за настроката му(ако има тази възможност), било с външно понижено +B.
Ако да кажем, че с +B=половината от номиналното импулсите на отоплението са около 11Vp-p и продължителност около 12μs след сменени стойности на кондензатор или бобина, то спокойно можем да подадем номиналното +B и да правим оглед за получените размер и линейност по хоризонтал.
И още: Стойността на +B не зависи от инчовете на кинескопа! А от системата ТХО-ОС така както са изчислени, че да се получат нормални захранващи напрежения за него : отопление, фокус, анод. Щото често се пита: абе колко е +B за еди-кой си кинескоп?!
Е, аз поне така разбирам и действам в такива случаи, па кой квото ще да прави
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети