| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 22:54 Заглавие: |
|
|
До 51см(включително) нужда от корекции няма въобще. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 17:55 Заглавие: |
|
|
Дай я цялата схема да я видим,не парче от нея.Като си тръгнал да я снимаш я снимай цялата.Може и пак на парчета-няма проблем. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 19:20 Заглавие: Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп |
|
|
| И това ще стане но ми са проблем тоя тип устройства .Трябва да се моля на разни люде. Следващата седмица ще пробвам .То ако ми беше лесно досега да съм я направил! Аз и затова исках някой ако я има в компютърен формат да я качи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 19:42 Заглавие: |
|
|
Е както си щракнал тая щракни и останалите парчета. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 20:06 Заглавие: |
|
|
Даже направо я и местя.Емо точно така е и въпросното Sanyo и Fisher са едно и също нещо.Даже Fisher-а ми е пред носа в момента.Само че малко по малко излиза че нещата не биле така както биле...
Сантовете от 67 на схемата вече са писани малко по-малко.А мене ме мързи да снимам въпросното чудо,че е особено живописно сложено върху един дърт кафяв дървен Grundig който на фона му изглежда направо плоскоекранен.Даже и не знам кой е производителя на този кинескоп,а ме мързи да го местя,но като го гледаш е кат шкембето на Котоошу.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 20:51 Заглавие: Шаси на 21 инчов тв с 29 ин. кинескоп |
|
|
| Благодаря все пак че то номера на шасито си е същия . И аз си го изтеглих схемата ми все още не е станала на парцал .Но по сигурно е като я има записана в компютъра . Че телевизора все още е в действие. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 21:07 Заглавие: |
|
|
Да се изкажа още веднъж, понеже темата си дойде точно на място...
И като се почне от това:
| Цитат: | | Пробвах със смяна на кондензатора от 6.8 нф. на 5.6 но гръмна транзистора | , при условие, че е поставен качествен 5.6nF, означава, че отклонителната система на другия кинескоп е с доста по-различна индуктивност. Ама никой не държи сметка за импулсите в отоплението, които са правопропорционални на всички напрежения по ТХО-то. (импулси обратен ход в колектора на крайния, стойността на високото напрежение на анода на кинескопа, абе всички). За да няма "бум" при опитите с произволна смяна на елементи задължително се тества тв-то с понижено +B, било от потенциометъра за настроката му(ако има тази възможност), било с външно понижено +B.
Ако да кажем, че с +B=половината от номиналното импулсите на отоплението са около 11Vp-p и продължителност около 12μs след сменени стойности на кондензатор или бобина, то спокойно можем да подадем номиналното +B и да правим оглед за получените размер и линейност по хоризонтал.
И още: Стойността на +B не зависи от инчовете на кинескопа! А от системата ТХО-ОС така както са изчислени, че да се получат нормални захранващи напрежения за него : отопление, фокус, анод. Щото често се пита: абе колко е +B за еди-кой си кинескоп?!
Е, аз поне така разбирам и действам в такива случаи, па кой квото ще да прави  |
|
|
 |
|