Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Приказки за куриери (Отцепена тема)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам, че ако поръчам доставката така, че аз да си я взема от офиса на куриерската фирма е по- евтино, но няма разлика от ситуацията ако поръчам в магазина нещо, което липсва в момента и трябва да ходя втори път за да си го получа. Ако бях във Враца (примерно, или град с офис) е супер решение, но за мен не е така.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

ivankrivodol, поста ми не беше адесиран към теб (за това съм и наблегнал на определени думички), а по принцип. Имам основания да считам, че не се обръща внимание на някои неща.
Просто за сведение на аудиторята.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 22:50    Заглавие: Отговорете с цитат

За същия процент говоря и аз по-горе,който варира от 1 до 2,4% от наложения платеж при различните куриери и общо взето оскъпява със стотинки(освен при пратки с голям наложен платеж).
Редовно ползвам UPS,DPD и кво ли още не и редовно плащам транспорт на пратка 50-100-150лв. и отгоре.Не съм тръгнал да се оплаквам.За таксите по банковите преводи към чужди банки да не говоря...Почне ли да ме бърка левче надолу или нагоре-по-добре да ударя кепенците.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Малииии ... ма му налетяхте...

Сити Експрес http://www.city-express.com/drugi.html

Минимум 8.40 + 1.80. Ако го иска бързо плюс 22.80. Иначе, когато им дойде музата...

ИнТайм. София > Криводол. 8.94 за 1 килограм за 3 дни и 8% такса гориво и не можах да хвана край за наложния платеж.

Тип Топ ... доставка за 2 дни 12.50! Наложен платеж 1.5%. 2 лева и 50 стинки ако куриерът е пил кафе при теб?!?!

И т.н. Повечето търгаши си работят с определена куриерска фирма и "т'ва е полужението, баце!" Доводите им са от "си ми дават парите", до "ебал съм ги другите, то'а ми е брат'чед".

За даването на парите даже и солидна фирма от бранша изглеждаше смешна в мрънкането по темата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 23:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Много велики фирми си напоизбрал.
Темата не е съвсем за това, но ти да си кажеш в типичния си стил.
Твоя манталитет същия ли беше докато ... ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 23:54    Заглавие: Отговорете с цитат

ЕКОНТ-2,4% за наложен платеж.Пратка 10 кг. на стойност 800 лева-общо около 35 кинта!По пощата-2-3 пъти по-евтино!Отделно ще пиша за ЛЕОН-АМА куриер.Пернишките кюмюрджии Evil or Very Mad Ако все още някъде работят-просто не се връзвайте да ги ползвате!Горите отвсякъде!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 0:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми на мен от комета като ми пратиха по спиди до офис на следващия ден доставката ми беше 6.40 някъде но имаше и застраховка. А преди това пак си бях поръчал пак от комет пак по спиди пак за един ден (даже за събота и беше 6лв). Последно от петров електроника до адреса на работата пак 6лв - 5.96 доставка и застр. премия 0.04лв.
http://spicture.hit.bg/speedy.JPG
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 0:42    Заглавие: Отговорете с цитат

От КОМЕТ по СПИДИ-СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ!Пише го във формуляра за поръчка!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 0:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Специално за RC. Продавачът/изпращачът обичайно определя с кого да си изпрати стоката. Учудващо или не, но много от магазините в София използват точно тези "велики" фирми.

Какво общо има менталитетът ми, ми беше трудно да схвана. Спорът, доколкото разбирам, се води за това, дали е възможно едно дистанционно до Криводол да удари 12 лева доставка. Отговорът е, да, може. Препоръки за планиране на разходите едва ли са уместни, при положение, че магазинерът си е наумил да го прати с фирма 6 без 10 ... примерно.

Опитай да си купиш нещо от Комет с пазарлък за доставката различен от Спиди или Еконт. Става, ама като кихнеш 3 кинта за банков превод и изпратиш бордерото по факса. Сега ще ми разясниш за това, как си защитавали интересите и т.н.

Тук вече менталитетът ми ще отговори на очакванията ти. Обичайно ме боли шмайзера за евентуални проблеми, чужди от моите. Точно колкото някой го боли за моите. Баланс в природата...

Опа .... чакай, че се зачетох и в последния коментар на Дитроникс. Я специално за Комет се пробвай да ти пратят стока по Спиди с получаване в офис. Отстъпката е 15%. Ще ти я пратят, ама друг път. Ако щеш им пиши в забележките, ако щеш телефон им бий. Те си знаят. На адреса! Точка. Ако и да ти е ясно, че на този адрес и кучето вече е скъсало синджира от глад, ама де да го обясниш. Махни, че си взимаш пратката пак от офиса (много по-удобно е за всеки), ами и губиш телефонното обаждане ... щото е до адрес.
disela
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 1:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Наскоро си поръчах две книги на стойност 30 лв. От София до Ботевград за 2.90 лв. фирмата беше D & D express
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети