Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Приказки за куриери (Отцепена тема)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kabel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел бяня

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 1:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да вметна че почти всяка седмица получавам от Комет точно до офис до поискване и си ми звънят.На невярващия ще сканирам следващата товарителница.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 8:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно Комет и Спиди - по принцип ми пращат пратките на адрес. Даже и изрично да напиша в поръчката пратката да е да поискване - понякога става понякога не.Последния път пратката дойде до поискване само че не в офиса им а в склада им - това не е в града а в едно село на около 3 км. примерно. Не знам как беше се получило но на товарителницата пишеше До поискване - Склад - нищо не мога да кажа на куриера - така са я пратили - така ти я носим - дали Комет са я пратили така или физическия куриер така е решил и написал - няма кой да каже.Иначе пък ми се е случвало да ми звънят в петък вечерта че в събота имам пратка на адрес - там ли ще съм или да я задържат в офиса - абе когато както дойде. А в случая който описа Ditronix - и аз бях изненадан веднъж от комисионната на Еконт при плащане с наложен платеж ама сам си бях крив - те хората ме питаха - по банка ли ще плащам или с наложен платеж и аз понеже не обичам особено банките реших с наложен платеж без да си направя сметка колко ще излезе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 9:52    Заглавие: Отговорете с цитат

kabel написа:
Само да вметна че почти всяка седмица получавам от Комет.....

Еконт или Спиди?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 10:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Комет работят със Спиди - работата е малко на инерция- както ти е пратена първата пратка така по подразбиране пращат и другите. Да направиш промяна адрес/офис е въпрос едва ли не на случайност - ще стане или нямя да стане. Е това е малко пресилено но съм имал достатъчно случаи изрично да пиша че искам пратката да е до поискване а да дойде на адрес. Просто там където живее kabel няма офис на Спиди и пратките си вървят до поискване в най-близкия офис от началото - така си мисля аз де. Е еднократната и сравнително рядка поръчка ще дойде вероятно както си я поръчал но ако нещата са сравнително редовни малко трудно се променят нещата ако промените не са по генерални.Уговарял съм по телефона пратки до поискване и като кажа - ама наистина да е до поискване защото и предната бях я писал до поискване а тя дойде на адрес - отговора е - пропуснал съм го това , нали нещата си вървят почти еднакво не съм обърнал внимание. Не че това в случая е голям проблем де ама си се случва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 12:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма как да вземат пратка до поискване ако няма офис в съответното населено място.Въпреки че точно така са ме работили и СПИДИ,и ЕКОНТ когато нямаха офис в Провадия-по два пъти.Последният път вдигнах луд скандал и помня,че ми направиха някаква отстъпка от цената,а момчето пред мен се обади в софийския офис на СПИДИ,уведоми ги за случая,като даде номера и името на куриера,приел пратката в София.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Ваклине,как пък ги избра все най-измислените фирми-тип-топ,жик-так-все фирми дето не съм ги и чувал половината.
Със Сити Експрес изби рибата-DPD ги ползват за вътрешен за България.При положение че за пратка от централна Европа плащам 40-50лв през тях(като там влиза и това на ДПД и това на Сити)ми е чудно отде ги изрови тия 33лв.(които явно ще да са в рамките на България).
За пращането с кой куриер да е.Ами и аз не пращам със Спийди и не виждам основание да го правя-офиса на еконт е срещу моя магазин,жената даже там си пие кафето сутрин.Е по каква причина да ида до Карлово или да навъртам телефона-елате,преберете пратка,че един купувач иска да било чрез вашата фирма.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Без да се натрапвам, споделям, че съществуват фирми, на които офисът на ЖикТак им е срещу вратата. Същият случай като твоя.

За Сити експрес съм съгласен. Аз даже гуми от Германия си купих с безплатна доставка и наистина доставката беше безплатна. За България съм им взел данните от тарифата, достъпна на сайта им. Толкова пишат. Ще изчакаме Иван от Криводол да направи доклад по темата и ще коментираме. Защо налетяхте като оси, така и ми се загуби в темата. Колкото и да е странно, съществуват разнообразни ценови постижения във всеки от куриерите. Къде 2.4% върху НП, къде добавка за гориво. Всеки се суче по някакъв начин.

По същия начин има и една благоевградска фирма, която вози (или поне возеше) на 3 лева кашонче, но с уговорката за 3-4 работни дни.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:49    Заглавие: Отговорете с цитат

"Налетяхме" по следната простичка причина-щото се занимавам с търговия.И когато утре някой човечец,който досега не си е купувал нещо онлайн реши да закупува нещо, попада първо на такива коментари писани "през куп за грош" и остава с погрешни впечатления.И като чуе думичката "куриер" за едно дистанционно и си представя 15лв.А те са наполовина.
За 15лв тамън замина трансформатор за микровълнова по вашия край.
За малко над 20лв.-29 инчов телевизор(при това-доволно стар и тежък).
Та така-и нека ограничим малко обема на фирмите,без да се занимаваме с "фирмите с кашончетата" и "Жик-Так куриерски услуги-село Горно Камарци"-фирмите са две-Еконт и Спийди и тарифите и на двете са достатъчно подробно и прозрачно описани на сайтовете им,барабар с калкулатори и прочие.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК. Понеже не съм даже и от другата страна на барикадата, щото евентуално да купя, да, но да продам, е било в един минал живот, се оттеглям от темата. Иван като си получи дистанционното, да пише. Мен ако питаш и 7 и 15 лева все са много, ама то си е мой проблем. По пощата е 3, но пък ще се налети, че времето е пари, а търговците са хора ангажирани ...

Се ми е тая де. Както за теб има две фирми, така за някой друг има други две верни фирми. Въпрос на похабена стока, забавени пари и ред други определящи нюанси. До миналата година Спиди имаха изискване да си юридическо лице и да имаш договор с тях за да ти вземат пратка с НП. Сега го махнаха, но хората пазят спомени. Други въртят игри с банкови преводи и пари на ръка с различен процент. Спиди дава пари между часовете X и Y. Еконт дава всякак, но пък взима по 24 кинта на всеки 1000. Това също го гледат хората преди да обявят, че фирмите са ДВЕ.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 15:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Лошо няма да са и повече-нито имам нещо впротив по-малките фирми.Въпроса е че 95% от обема сигурно минава през тези 2 фирми и затова и обсъждаме тях.А че всяка от тези фирми си има трески за дялане-спор няма.Големите международни куриери по-нямат трески за дялане,но там пък цените биле други.Което е пряко доказателство че не можело хем душата да е в рая,хем таковата да било до края...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети