|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 1:28 Заглавие: |
|
|
| Само да вметна че почти всяка седмица получавам от Комет точно до офис до поискване и си ми звънят.На невярващия ще сканирам следващата товарителница. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 8:32 Заглавие: |
|
|
| Относно Комет и Спиди - по принцип ми пращат пратките на адрес. Даже и изрично да напиша в поръчката пратката да е да поискване - понякога става понякога не.Последния път пратката дойде до поискване само че не в офиса им а в склада им - това не е в града а в едно село на около 3 км. примерно. Не знам как беше се получило но на товарителницата пишеше До поискване - Склад - нищо не мога да кажа на куриера - така са я пратили - така ти я носим - дали Комет са я пратили така или физическия куриер така е решил и написал - няма кой да каже.Иначе пък ми се е случвало да ми звънят в петък вечерта че в събота имам пратка на адрес - там ли ще съм или да я задържат в офиса - абе когато както дойде. А в случая който описа Ditronix - и аз бях изненадан веднъж от комисионната на Еконт при плащане с наложен платеж ама сам си бях крив - те хората ме питаха - по банка ли ще плащам или с наложен платеж и аз понеже не обичам особено банките реших с наложен платеж без да си направя сметка колко ще излезе. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 9:52 Заглавие: |
|
|
| kabel написа: | | Само да вметна че почти всяка седмица получавам от Комет..... |
Еконт или Спиди? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 10:31 Заглавие: |
|
|
| Комет работят със Спиди - работата е малко на инерция- както ти е пратена първата пратка така по подразбиране пращат и другите. Да направиш промяна адрес/офис е въпрос едва ли не на случайност - ще стане или нямя да стане. Е това е малко пресилено но съм имал достатъчно случаи изрично да пиша че искам пратката да е до поискване а да дойде на адрес. Просто там където живее kabel няма офис на Спиди и пратките си вървят до поискване в най-близкия офис от началото - така си мисля аз де. Е еднократната и сравнително рядка поръчка ще дойде вероятно както си я поръчал но ако нещата са сравнително редовни малко трудно се променят нещата ако промените не са по генерални.Уговарял съм по телефона пратки до поискване и като кажа - ама наистина да е до поискване защото и предната бях я писал до поискване а тя дойде на адрес - отговора е - пропуснал съм го това , нали нещата си вървят почти еднакво не съм обърнал внимание. Не че това в случая е голям проблем де ама си се случва. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 12:02 Заглавие: |
|
|
Няма как да вземат пратка до поискване ако няма офис в съответното населено място.Въпреки че точно така са ме работили и СПИДИ,и ЕКОНТ когато нямаха офис в Провадия-по два пъти.Последният път вдигнах луд скандал и помня,че ми направиха някаква отстъпка от цената,а момчето пред мен се обади в софийския офис на СПИДИ,уведоми ги за случая,като даде номера и името на куриера,приел пратката в София. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 12:06 Заглавие: |
|
|
Ваклине,как пък ги избра все най-измислените фирми-тип-топ,жик-так-все фирми дето не съм ги и чувал половината.
Със Сити Експрес изби рибата-DPD ги ползват за вътрешен за България.При положение че за пратка от централна Европа плащам 40-50лв през тях(като там влиза и това на ДПД и това на Сити)ми е чудно отде ги изрови тия 33лв.(които явно ще да са в рамките на България).
За пращането с кой куриер да е.Ами и аз не пращам със Спийди и не виждам основание да го правя-офиса на еконт е срещу моя магазин,жената даже там си пие кафето сутрин.Е по каква причина да ида до Карлово или да навъртам телефона-елате,преберете пратка,че един купувач иска да било чрез вашата фирма. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:37 Заглавие: |
|
|
Без да се натрапвам, споделям, че съществуват фирми, на които офисът на ЖикТак им е срещу вратата. Същият случай като твоя.
За Сити експрес съм съгласен. Аз даже гуми от Германия си купих с безплатна доставка и наистина доставката беше безплатна. За България съм им взел данните от тарифата, достъпна на сайта им. Толкова пишат. Ще изчакаме Иван от Криводол да направи доклад по темата и ще коментираме. Защо налетяхте като оси, така и ми се загуби в темата. Колкото и да е странно, съществуват разнообразни ценови постижения във всеки от куриерите. Къде 2.4% върху НП, къде добавка за гориво. Всеки се суче по някакъв начин.
По същия начин има и една благоевградска фирма, която вози (или поне возеше) на 3 лева кашонче, но с уговорката за 3-4 работни дни. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:49 Заглавие: |
|
|
"Налетяхме" по следната простичка причина-щото се занимавам с търговия.И когато утре някой човечец,който досега не си е купувал нещо онлайн реши да закупува нещо, попада първо на такива коментари писани "през куп за грош" и остава с погрешни впечатления.И като чуе думичката "куриер" за едно дистанционно и си представя 15лв.А те са наполовина.
За 15лв тамън замина трансформатор за микровълнова по вашия край.
За малко над 20лв.-29 инчов телевизор(при това-доволно стар и тежък).
Та така-и нека ограничим малко обема на фирмите,без да се занимаваме с "фирмите с кашончетата" и "Жик-Так куриерски услуги-село Горно Камарци"-фирмите са две-Еконт и Спийди и тарифите и на двете са достатъчно подробно и прозрачно описани на сайтовете им,барабар с калкулатори и прочие. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 14:58 Заглавие: |
|
|
ОК. Понеже не съм даже и от другата страна на барикадата, щото евентуално да купя, да, но да продам, е било в един минал живот, се оттеглям от темата. Иван като си получи дистанционното, да пише. Мен ако питаш и 7 и 15 лева все са много, ама то си е мой проблем. По пощата е 3, но пък ще се налети, че времето е пари, а търговците са хора ангажирани ...
Се ми е тая де. Както за теб има две фирми, така за някой друг има други две верни фирми. Въпрос на похабена стока, забавени пари и ред други определящи нюанси. До миналата година Спиди имаха изискване да си юридическо лице и да имаш договор с тях за да ти вземат пратка с НП. Сега го махнаха, но хората пазят спомени. Други въртят игри с банкови преводи и пари на ръка с различен процент. Спиди дава пари между часовете X и Y. Еконт дава всякак, но пък взима по 24 кинта на всеки 1000. Това също го гледат хората преди да обявят, че фирмите са ДВЕ. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 15:04 Заглавие: |
|
|
Лошо няма да са и повече-нито имам нещо впротив по-малките фирми.Въпроса е че 95% от обема сигурно минава през тези 2 фирми и затова и обсъждаме тях.А че всяка от тези фирми си има трески за дялане-спор няма.Големите международни куриери по-нямат трески за дялане,но там пък цените биле други.Което е пряко доказателство че не можело хем душата да е в рая,хем таковата да било до края... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|