Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем със сигнал от PC kъм TV
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Pachev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 18:15    Заглавие: Проблем със сигнал от PC kъм TV Отговорете с цитат

Здравейте! Нов съм във форума, но освен интерес към т.нар. обща електроника имам и проблем с нея.
Наскоро ви взех телевизор LCD Самсунг 5та серия fullhd с 4 hdmi изхода VGA изход и тн.Не случайно споменавам изходите, защото с тях имам малък проблем.Преди 2 дни свързах PC с телевизора, за да го използвам като монитор.Купих си VGA кабел и го вързах по обичайния начин VGA to VGA.Проблема ми е следния- картината започва да трепти веднага щом превключа телевизора в режим PC.Трепти с хоризонтални линии.Трептенето е 2 мин. после спира.След 2 минути почва пак и така постоянно.Нямам DVI изход на видео картата ми(nvidia GF-x440 или нещо такова).Не съм сигурен дали начина на свързване е проблема, или някакъв страничен шум, който се получава.Искам да спомена че телевизора работи с BULSATCOM, а не с кабелна телевизия, защото съм чувал, че и това може да е причината.Приемника на BULSAT е сложен зад телевизора.Отделно компютъра е сложен под телевизора на разстояние от около 50см.Има вързано и DVD към ПЦ, през което минава аудиото.Навлязох в мислподробности, но я че всеки детайл е от значение.Доверявам се на знанията ви и ви моля за помощ с всеки съвет, който дадете.Благодаря ви преварително.

PS: Моля модераторите да преместят темата в друг раздел ако е необходимо.Нов съм и моля да ме извините ако има грешка!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

На първо време разкачи всичко и остави само компютъра и телевизора вързани и докладвай.
Двете е добре да са на един контакт.
П.П. Щепсела на телевизора какъв е - тип "шуко" или двойка?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Pachev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с разкачването ще го пробвам веднага след като се прибера, тъй като съм на работа.Двойка е щепсела.Контакта е с две гнезда като едното е за телевизора, а другото - за DVD и БУЛСАТКОМ зарядно, посредством един от тези "Т" образните преходници(не знам как да го опиша, но мисля че ще се сетиш), в които влизат и двата щепсела.PC e вързан към съвсем отделен контакт на метър два от другите.Благодаря за бързия отговор.
Върнете се в началото
Pachev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега разкачих всякакви възможни кабели и тн. но нищо не се получи.Имам някакво съмнение, че наистина се получава някакъв шум, защото като пусна стерео уредбата ми на aux режим и увелича се чува някакво басово бучене.Може би същия този шум прави и проблема с картината на телевизора в ПЦ режим.Изпращам ти няколко скрииншота, за да видиш за какво става въпрос.Много се надявам да има някакво решение на проблема защото иначе не знам кво ще права с цялата тая техника и тн.Надавам се да може да ми помогнеш!
http://img411.imageshack.us/img411/4796/22928211.jpg
http://img638.imageshack.us/img638/2971/19389031.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/8069/40739995.jpg

Може би не е от съществена важност, но ще повторя че трептенето на дисплея е за по 2/3 мин. и после спира.след 2/3 мин. започва отново!
С уважение!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Има някаква вероятност двата контакта в които си включил PC-то и телевизора да са на два отделни токови кръга и за това по-горе писах, че е добре двете да са включени само те на едно място.
Ако DVD-то на стола има VGA изход - виж с него как е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Pachev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами DVDто няма VGA изход, така че няма как да пробвам, но ще пробвам да вкл. компютъра в един контакт с телевизора за да видим там как са нещата.Първоначално мислех че може да е от вида кабел който изпозвам.Смятах че е заради VGA кабела.Но просто нямам DVI изход на видео картата.Наскоро сменях цялата ел. инсталация в апартамента(ппреди 1год. и половина).Ел. техника ми обясни кой кръг за какво е, но не си спомням да е връзвал контактите на различни кръгове.Беше пуснал различни за пералня, бойлер, кухня и тн.Така че и това е мн. съмнително.Довечера ще пробвам на един контакт да вкл. и двете- пц и телевизор.Утре ще напиша резултата.Ако ти хрумнат други идеи ще съм благодарен.
Върнете се в началото
emil_berk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Берковица

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Каква резолюция и честота пускаш през VGA-то?
Pachev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

emil_berk написа:
Каква резолюция и честота пускаш през VGA-то?
1152x864,на 60hz като максималната, която поддържа телевизора е 1600към незнам колко.Максималните херци са 72, но за препоръчване в книжката пише да се използват 60hz.Самият телевизор е на 60hz.Пробвах всякакви комбинации- с вдигане на резолюцията, с намаляне и тн. и пак същото.Баси мистерията.
Върнете се в началото
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Това че го прави през 40 сек е явен признак за наличие на някакво външно смущение.
Включи телевизора и компа в един разклонител. Разкачи всички кабели от ТВто (дори и БУЛСАТа) и пробвай пак. Ако продължи да го прави пробвай същата комбинация при някой съсед или на друго място (най-добре).
Върнете се в началото
gojco
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 11, 2010 19:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах подобен проблем, когато включих ТВ-то към лаптопа. Случайно го включих веднъж без да съм включил компа в мрежата и открих проблема.
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=48228&highlight=tvout&topicshow=TV%20out%20%ED%E0%20%EB%E0%EF%F2%EE%EF%20%E1%E5%E7%20%F2%E0%EA%FA%E2%20???
Опитай без зануляване първо на ТВ-то и после на компа. Г.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети