| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Pachev Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 18:15 Заглавие: Проблем със сигнал от PC kъм TV |
|
|
Здравейте! Нов съм във форума, но освен интерес към т.нар. обща електроника имам и проблем с нея.
Наскоро ви взех телевизор LCD Самсунг 5та серия fullhd с 4 hdmi изхода VGA изход и тн.Не случайно споменавам изходите, защото с тях имам малък проблем.Преди 2 дни свързах PC с телевизора, за да го използвам като монитор.Купих си VGA кабел и го вързах по обичайния начин VGA to VGA.Проблема ми е следния- картината започва да трепти веднага щом превключа телевизора в режим PC.Трепти с хоризонтални линии.Трептенето е 2 мин. после спира.След 2 минути почва пак и така постоянно.Нямам DVI изход на видео картата ми(nvidia GF-x440 или нещо такова).Не съм сигурен дали начина на свързване е проблема, или някакъв страничен шум, който се получава.Искам да спомена че телевизора работи с BULSATCOM, а не с кабелна телевизия, защото съм чувал, че и това може да е причината.Приемника на BULSAT е сложен зад телевизора.Отделно компютъра е сложен под телевизора на разстояние от около 50см.Има вързано и DVD към ПЦ, през което минава аудиото.Навлязох в мислподробности, но я че всеки детайл е от значение.Доверявам се на знанията ви и ви моля за помощ с всеки съвет, който дадете.Благодаря ви преварително.
PS: Моля модераторите да преместят темата в друг раздел ако е необходимо.Нов съм и моля да ме извините ако има грешка! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 18:26 Заглавие: |
|
|
На първо време разкачи всичко и остави само компютъра и телевизора вързани и докладвай.
Двете е добре да са на един контакт.
П.П. Щепсела на телевизора какъв е - тип "шуко" или двойка? |
|
|
 |
Pachev Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 18:35 Заглавие: |
|
|
| Това с разкачването ще го пробвам веднага след като се прибера, тъй като съм на работа.Двойка е щепсела.Контакта е с две гнезда като едното е за телевизора, а другото - за DVD и БУЛСАТКОМ зарядно, посредством един от тези "Т" образните преходници(не знам как да го опиша, но мисля че ще се сетиш), в които влизат и двата щепсела.PC e вързан към съвсем отделен контакт на метър два от другите.Благодаря за бързия отговор. |
|
|
 |
Pachev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:11 Заглавие: |
|
|
Колега разкачих всякакви възможни кабели и тн. но нищо не се получи.Имам някакво съмнение, че наистина се получава някакъв шум, защото като пусна стерео уредбата ми на aux режим и увелича се чува някакво басово бучене.Може би същия този шум прави и проблема с картината на телевизора в ПЦ режим.Изпращам ти няколко скрииншота, за да видиш за какво става въпрос.Много се надявам да има някакво решение на проблема защото иначе не знам кво ще права с цялата тая техника и тн.Надавам се да може да ми помогнеш!
http://img411.imageshack.us/img411/4796/22928211.jpg
http://img638.imageshack.us/img638/2971/19389031.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/8069/40739995.jpg
Може би не е от съществена важност, но ще повторя че трептенето на дисплея е за по 2/3 мин. и после спира.след 2/3 мин. започва отново!
С уважение! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 17:39 Заглавие: |
|
|
Има някаква вероятност двата контакта в които си включил PC-то и телевизора да са на два отделни токови кръга и за това по-горе писах, че е добре двете да са включени само те на едно място.
Ако DVD-то на стола има VGA изход - виж с него как е? |
|
|
 |
Pachev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 18:13 Заглавие: |
|
|
| Ами DVDто няма VGA изход, така че няма как да пробвам, но ще пробвам да вкл. компютъра в един контакт с телевизора за да видим там как са нещата.Първоначално мислех че може да е от вида кабел който изпозвам.Смятах че е заради VGA кабела.Но просто нямам DVI изход на видео картата.Наскоро сменях цялата ел. инсталация в апартамента(ппреди 1год. и половина).Ел. техника ми обясни кой кръг за какво е, но не си спомням да е връзвал контактите на различни кръгове.Беше пуснал различни за пералня, бойлер, кухня и тн.Така че и това е мн. съмнително.Довечера ще пробвам на един контакт да вкл. и двете- пц и телевизор.Утре ще напиша резултата.Ако ти хрумнат други идеи ще съм благодарен. |
|
|
 |
emil_berk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 18:20 Заглавие: |
|
|
Каква резолюция и честота пускаш през VGA-то? _________________ Linux Ubuntu |
|
|
 |
Pachev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 19:11 Заглавие: |
|
|
| emil_berk написа: | | Каква резолюция и честота пускаш през VGA-то? | 1152x864,на 60hz като максималната, която поддържа телевизора е 1600към незнам колко.Максималните херци са 72, но за препоръчване в книжката пише да се използват 60hz.Самият телевизор е на 60hz.Пробвах всякакви комбинации- с вдигане на резолюцията, с намаляне и тн. и пак същото.Баси мистерията. |
|
|
 |
grizzly Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 20:19 Заглавие: |
|
|
Това че го прави през 40 сек е явен признак за наличие на някакво външно смущение.
Включи телевизора и компа в един разклонител. Разкачи всички кабели от ТВто (дори и БУЛСАТа) и пробвай пак. Ако продължи да го прави пробвай същата комбинация при някой съсед или на друго място (най-добре). |
|
|
 |
gojco Нов потребител

|
|
|
 |
|