| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 18:04 Заглавие: NEO MP3 M SONIC НЕ ЗАРЕЖДА БАТЕРИЯТА |
|
|
Това изчадие ми взе акъла NEO MP3 M SONIC MP-01F мисля че беше не зарежда батерията от зарядното, а от USB на компютъра зарежда.И в двата случая се ползва един и същ кабел който е от нормално USB на микро.Микрото е в МР3 а нормалното се ръчка или в компютъра или в зарядното.Сменил съм друг кабел, друго зарядно, батерията на MP3, но резултат няма.На компютъра като стигне 4 волта на батерията процеса приключва.На зарядното не може според мен да почне да зарежда а показва на дисплея че зарежда. Опитах на шините да подам минус 5 волта твърдо но пак не става.Фабрично има мост само към едната.Батерията е 3,7 волта 150 mAh само с 2 извода без електроника Дайте идея защото аз нямам никаква
 _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 19:55 Заглавие: |
|
|
Да не би да има някакви пулсации зарядното и затова - аз бих пробвал заряд от компютъра, но като се ползват само + и - т.е. с елиминирани другите два извода. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 20:29 Заглавие: |
|
|
Здравей sacho,
Това което се случва с това китайско изчадие е много странно но и най вероятно се касае за ужасно тъп проблем. Виждам че си дал и трансмита на маса разкарай връзката от там да не гръмнеш USB то на компютъра, Това животно въобще прави ли комуникация с компютъра че моста на платката между ресив и маса е много странен. Може да опиташ да му подадеш направо на платката 5V от стабилизиран източник за проба. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 20:55 Заглавие: |
|
|
Ще поясня че платката която съм дал е на зарядното.Там едната шина е дадена с минуса а другата пробвах с тази капка тенол която се вижда да я дам и нея на минус.Това го правих защото когато се зарежда нормално на компютъра там и на двете интерфейсни шини имам -5 волта Инъче компютъра го намира веднага и по принцип устройството работи нормално.Напрежението и от зарядното е 5 волта и от USB пак е толкова.Единственото различно е това че компютъра като го зарежда го имам опознато и като хардуер.Почвам да си мисля че иска нещо по шините за да тръгне заряд но незнам какво ? Възможно ли е софтуера да прави нещо ? Дайте някакви приблизителни схеми на такива боклуци ако има  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Дайте някакви приблизителни схеми на такива боклуци ако има
|
Ами пиши какъв е процесора поне  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 13, 2010 21:13 Заглавие: |
|
|
Ще се опитам да го видя ама всичко е лепено с топъл силикон и ако се опитам да стигна до него то много бързо ще приключим темата  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2010 2:13 Заглавие: |
|
|
| Пробвай да му обновиш софта с по-нова версия. |
|