Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO MP3 M SONIC НЕ ЗАРЕЖДА БАТЕРИЯТА

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 18:04    Заглавие: NEO MP3 M SONIC НЕ ЗАРЕЖДА БАТЕРИЯТА Отговорете с цитат

Това изчадие ми взе акъла Very Happy NEO MP3 M SONIC MP-01F мисля че беше не зарежда батерията от зарядното, а от USB на компютъра зарежда.И в двата случая се ползва един и същ кабел който е от нормално USB на микро.Микрото е в МР3 а нормалното се ръчка или в компютъра или в зарядното.Сменил съм друг кабел, друго зарядно, батерията на MP3, но резултат няма.На компютъра като стигне 4 волта на батерията процеса приключва.На зарядното не може според мен да почне да зарежда а показва на дисплея че зарежда. Sad Опитах на шините да подам минус 5 волта твърдо но пак не става.Фабрично има мост само към едната.Батерията е 3,7 волта 150 mAh само с 2 извода без електроника Very Happy Дайте идея защото аз нямам никаква Very Happy

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не би да има някакви пулсации зарядното и затова - аз бих пробвал заряд от компютъра, но като се ползват само + и - т.е. с елиминирани другите два извода.
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей sacho,

Това което се случва с това китайско изчадие е много странно но и най вероятно се касае за ужасно тъп проблем. Виждам че си дал и трансмита на маса разкарай връзката от там да не гръмнеш USB то на компютъра, Това животно въобще прави ли комуникация с компютъра че моста на платката между ресив и маса е много странен. Може да опиташ да му подадеш направо на платката 5V от стабилизиран източник за проба.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще поясня че платката която съм дал е на зарядното.Там едната шина е дадена с минуса а другата пробвах с тази капка тенол която се вижда да я дам и нея на минус.Това го правих защото когато се зарежда нормално на компютъра там и на двете интерфейсни шини имам -5 волта Very Happy Инъче компютъра го намира веднага и по принцип устройството работи нормално.Напрежението и от зарядното е 5 волта и от USB пак е толкова.Единственото различно е това че компютъра като го зарежда го имам опознато и като хардуер.Почвам да си мисля че иска нещо по шините за да тръгне заряд но незнам какво ? Възможно ли е софтуера да прави нещо ? Дайте някакви приблизителни схеми на такива боклуци ако има Sad
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Дайте някакви приблизителни схеми на такива боклуци ако има

Ами пиши какъв е процесора поне Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 13, 2010 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще се опитам да го видя ама всичко е лепено с топъл силикон и ако се опитам да стигна до него то много бързо ще приключим темата Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
pepimaistora
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2010 2:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай да му обновиш софта с по-нова версия.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети