Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане за включване на прекъсвач

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
shotoman
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 15, 2010 8:59    Заглавие: Питане за включване на прекъсвач Отговорете с цитат

Извинявам се предварително за техническата си некомпетентност, но това е причината да се обърна към вас. Обяснявам подробно за да се опитате да ме разберете. Имам инструмент от който излизат 2 кабела - фаза и маса. Имам трансформатор от който също излизат фаза и маса. Имам педал, който играе ролята на прекъсвач. Инструмента е с 6.35 мм моно жак, педалът също. Трябва ми някакъв вид "BOX" с три извода, в единия да включа инструмента, вътре в бокса фазата и нулата да се разделят, така че нулата да минава през втория извод, където да включа педала-прекъсвач, и от третата страна на бокса да включа вече трафа, така че докато се работи с инструмента, да може да се контролира пускането и спирането му от педала. Кажете къде и какво трябва да търся, защото просто не зная. Благодаря ви предварително за търпението!
Поздрави
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
кязъм
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кубрат

МнениеПуснато на: Пон Мар 15, 2010 10:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Каквото и да ползваш винаги режи фазата през прекъсвача, а не нулата. Може да ползваш бакелитова разклонителна кутия за външен монтаж и
там да монтираш жаковете, но аз лично не бих ги ползвал при това напрежение, а бих ги подменил с някакви други. Или може би педала се включва на вторичната на трансформатора ? Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
shotoman
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 15, 2010 10:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Напрежението е съвсем ниско. Няма проблеми никакви. Ще приема съвета и ще го вържа на фазата, но има ли такъв готов "разклонител" или не. Ако няма, ще си купя кутия, букси и пр. и ще си го направя и сам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети