|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shotoman Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 8:59 Заглавие: Питане за включване на прекъсвач |
|
|
Извинявам се предварително за техническата си некомпетентност, но това е причината да се обърна към вас. Обяснявам подробно за да се опитате да ме разберете. Имам инструмент от който излизат 2 кабела - фаза и маса. Имам трансформатор от който също излизат фаза и маса. Имам педал, който играе ролята на прекъсвач. Инструмента е с 6.35 мм моно жак, педалът също. Трябва ми някакъв вид "BOX" с три извода, в единия да включа инструмента, вътре в бокса фазата и нулата да се разделят, така че нулата да минава през втория извод, където да включа педала-прекъсвач, и от третата страна на бокса да включа вече трафа, така че докато се работи с инструмента, да може да се контролира пускането и спирането му от педала. Кажете къде и какво трябва да търся, защото просто не зная. Благодаря ви предварително за търпението!
Поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 10:08 Заглавие: |
|
|
Каквото и да ползваш винаги режи фазата през прекъсвача, а не нулата. Може да ползваш бакелитова разклонителна кутия за външен монтаж и
там да монтираш жаковете, но аз лично не бих ги ползвал при това напрежение, а бих ги подменил с някакви други. Или може би педала се включва на вторичната на трансформатора ?  |
|
|
 |
shotoman Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2010 10:18 Заглавие: |
|
|
| Напрежението е съвсем ниско. Няма проблеми никакви. Ще приема съвета и ще го вържа на фазата, но има ли такъв готов "разклонител" или не. Ако няма, ще си купя кутия, букси и пр. и ще си го направя и сам. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|