| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 21:40 Заглавие: |
|
|
| Защо си решил да слагаш по един резистор на всеки диод, а не си направил всичко точно по схемата? Там КПД-то е много по-голямо и разсейваната върху транзисторите топлина е много по-малка. Ако са ти трябвали повече диоди просто слагай групи по 3 последотвателно с 1 резистор. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ainstain_92 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
Диодите ни бяха с 4 крака и ставаше едно объркване при чертаенето и решихме да е всичко паралелно и не сме гледали схемата поради причината че в лабораториите няма нет на щайгите иначе в момента имам BC337 и мисля утре да ги монтирам да видя дали толкова ще греят като другите, то разликата май беше около 300мА между двата транзистора Като е направен дадения ефект те диодите светкат за няколко секунди и загасват и транзисторите пак си истиват де но колкото повече греят толкова по кофти за схемата и за някои индиянци които обичат да барат  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 22:14 Заглавие: |
|
|
Това обяснява нещата.
Избери транзистори с по-голямо усилване и по-малко напрежение на насищане. ZTX-ите от предишния ти пост ще свършат работа.
Ако може им сложи по едно малко радиаторче за охлаждане (с подходяща изолация ако е общ радиатор). |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 22:26 Заглавие: |
|
|
Аз също видях,че има разлика между приложената схема и това,което казва хлапето.Но му повярвах.
Щом изделието е в училището,утре сутринта ще отида видя какво са слагали като елементи и как са свързани и ще докладвам.
Моля Ви,не съдете строго младите.Помагайте им.Щом са любознателни.
Те са бъдещето на държавата ни.Нали? _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 22:35 Заглавие: |
|
|
Напълно си прав все още навлизаме смело в електрониката утре от 09ч съм в 4та лаборатория. Ако пак грее с BC337 ще се слагат от ZTX-ите и сиг за тях пак трябва да вадя фактура за счетоводството  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 22:39 Заглавие: |
|
|
Дай ми фактурата (или касовата бележка), ще ти я осребря.
Може и по банков път. |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 22:48 Заглавие: |
|
|
Ей,маник,научи се да мълчиш и да слушаш,ако искаш да ти се помага.Кога се изучи за фактури,бре.
А оная русата от счетоводството,знаеш ли,колко добре я познавам и как дава пари,а?
Не се лигави за неща,които са стотинки.
Лягай да спиш,че и аз ще го отнеса заради теб.Нито гък до утре. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 22:58 Заглавие: |
|
|
ся много ми е чудно кой сиии споко бее аз съм 11клас кво хлапе  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 23:02 Заглавие: |
|
|
А да се поспрете и двамата, става ли?
Не е чат. |
|
|
 |
Penoff Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2010 23:12 Заглавие: |
|
|
Влизам си аз в статистиките на сайта и гледам сто и кусур посещения на една и съща страница само за днес и то идващи от един и същ сайт - този тук. Голям дебат по толкова проста схема. Мислех, че съм я описал достатъчно добре, за да може да се изпълни от всеки с малко познания в областта. Като гледам проблемът произтича от опита за свързване на прекалено голям брой светодиоди към един маломощен транзистор. Те не са предвидени за такъв ток. Трябва да се ползват по-мощни транзистори, свързани след BC547. Свързването на мощни транзистори директно към микроконтролера не е препоръчително особено ако тези транзистори са с малък коефициент на предаване по ток. Така може да се повреди контролера ако през транзисторите тече голям ток. Може да се провери просто. Дели се токът през транзистора на коефициента на предаване и ако резултатът е над 10-15 мА тогава трябва маломощен транзистор преди мощния.
Чета за някакви фактури (ако не бъркам за някакво училище). Надявам се не сте намерили комерсиално приложение на схемата ми, защото не съм публикувал материалите на сайта си за такава употреба, а само за лична и това е изрично написано. Иначе ако мога да помогна с още нещо, за да подкарате по-бързо схемата, казвайте. |
|
|
 |
|