Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване за Гайгер-Мюлеров брояч
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
HTS950W
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 04, 2010 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Трафа от фотоапарата, който ще пробвам да използвам определено е импулсен - с малки размери е (около 9x9x9mm), с магнитопровод от ферит. Проблема е, че не разполагам с осцилоскоп. Ще направя всичко възможно обаче да се сдобия с такъв. Не знам дали схемата е изпробвана. Предполагам обаче, че е защото това цялото нещо се продава в същия сайт като кит. Писах на хората от сайта за повече подробности относно схемата, те обаче не ми казаха кой знае колко - единствено това, че трафа работи на окло 19kHz, което се разминава доста с честотата изчислена с помощтта на формулата дадена ми от fortech. Това плюс факта, че човека който ми писа ме попита "какво имаш предвид под импулсен трансформатор (pulse transformer)", ме кара да се осъмня в работоспособността на схемата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
HTS950W
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2010 19:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Така както мерих 5V на входа на трафа, изведнъж напрежението се изгуби. Помислих, че съм закасил без да искм и съм изгорил мултивибратора. Смених интеграла, но без резултат. После се сетих, че се опитвах да меря MOFSET транзистора с мултицета. Може ли при меренето да съм го изгорил? Можете ли да ми кажете как мога да измеря работоспособността на конкретно този транзистор.
Благодаря предварителмо!
Върнете се в началото
HTS950W
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2010 12:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой има ли представа защо се получава това: http://hts950w.snimka.bg/radio-amateur/gmc.493240.18301819.big на изхода на генератора?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети