|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
HTS950W Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 04, 2010 21:44 Заглавие: |
|
|
| Трафа от фотоапарата, който ще пробвам да използвам определено е импулсен - с малки размери е (около 9x9x9mm), с магнитопровод от ферит. Проблема е, че не разполагам с осцилоскоп. Ще направя всичко възможно обаче да се сдобия с такъв. Не знам дали схемата е изпробвана. Предполагам обаче, че е защото това цялото нещо се продава в същия сайт като кит. Писах на хората от сайта за повече подробности относно схемата, те обаче не ми казаха кой знае колко - единствено това, че трафа работи на окло 19kHz, което се разминава доста с честотата изчислена с помощтта на формулата дадена ми от fortech. Това плюс факта, че човека който ми писа ме попита "какво имаш предвид под импулсен трансформатор (pulse transformer)", ме кара да се осъмня в работоспособността на схемата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 11, 2010 19:16 Заглавие: |
|
|
Така както мерих 5V на входа на трафа, изведнъж напрежението се изгуби. Помислих, че съм закасил без да искм и съм изгорил мултивибратора. Смених интеграла, но без резултат. После се сетих, че се опитвах да меря MOFSET транзистора с мултицета. Може ли при меренето да съм го изгорил? Можете ли да ми кажете как мога да измеря работоспособността на конкретно този транзистор.
Благодаря предварителмо! |
|
|
 |

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|