|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2010 10:14 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Аз бих проверил и ключето което гаси и пали дисплея като се затваря и отваря капака. |
Първото ми съмнение, беше в ключето, проверих го веднага.В ред е.
Коригирал съм ти поста(и не само този) Не се отговаря с този бутон |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
top serviz Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2010 23:00 Заглавие: |
|
|
Съгласен съм с Илиян за прекъснатия кабел и за това , че няма 12V в лаптопите . Наскоро правих един който се държеше така и се оказа " малко намокрен " и имаше някои писти на дъното поизядени от окиса . След възстановяване на пистите се оправи .
Провери напрежението на куплунга на дъното . Ако там е 19v при външно захранване - значи както казва Илиян - имаш прекъснат кабел към дисплея . Ако и там мърда по сищия начин ( от 5 до 7v ) - търси проблема в дъното . |
|
|
 |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 20, 2010 1:45 Заглавие: |
|
|
Здравейте отново. Прибрах се и направих една стъпка. Възстанових напрежението до входа на инвертора. Сега напрежението без инвертор е 19,8V. Ппоблема беше в дъното, и по точно около куплунга за дисплея.
Имаше окисляване, което отстраних с четчица, продухах платката, след което промих мястото със спирт. Лошото е че като включа инвертора, напрежението пада на 4,8V. Същото е и при изваден куплунг на лампата. Вадих и слагах куплунга на дъното няколко пъти, но положението е това: 19.8V без инвертор и около 4,8V с инвертор. Ще мерна и тока. Контактите на куплунга вътре са чисти. Куплунга е един за дисплея и подсветката. Сега нещата опират в инвертора. "може би".
Хиляди благодарности на всички за оказаното съдействие. |
|
|
 |
top serviz Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 21, 2010 6:47 Заглавие: |
|
|
| Твърде е вероятно да има и елементи с променени стойности ( на дъното ) , а инвертора да си е наред . Много ми прилича на моя случай . Можеш да прекъснеш + 19v към инвертора ( изваждаш кабелната обувчица от куплунга на инвертора - другите трябва да са там , управлението и масата ) , после подаваш от външно захранване - може и 12v ( и без това в режим на батерия напрежението е 12v ) като положителното напрежение го подавеш директно на платката на инвертора . Ако тогава лампата запали - то все още имаш поблем в дъното . |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 21, 2010 10:30 Заглавие: |
|
|
И ако има 'късмет'+дефектен инвертор,да утрепе всичко надолу по DIMM и ENA,щото така няма да сработят защити.
Пробва се със сигурно работещ инвертор. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 21, 2010 15:23 Заглавие: |
|
|
Апсолютно си прав Мармот, ще търся да пробвам с изправен инвертор, или моя инвертор да се пробва на друг лаптоп. Защото в случея положението е много интересно. Има напрежение от дъното, има и управление. При натискане на бутона /за затворен дисплей/ управленито се прекъсва. Замислям се какво е станоло, дали е дефектирал инвертора.
На Дъното след почистване на окиса, напрежението се възстанови, но без товар. Ако е дефектирал инвертора, окиса по дъното се е увеличил оттам и съпротивлението по пистите се е променило /около куплунга/, и от там напрежението на куплунга се е понижило. Не знам вече какво да мисля.
Нямам под ръка нищо за проби. А и трябва внимание, за да не предобря нещата. |
|
|
 |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 22, 2010 19:05 Заглавие: |
|
|
| Да ама не, казват някои. С чисто нов инвертор изпробвахме /в сервиз на Тошиба/ същото положение. Съмняваха се че е от матрицата. казах че съм правил проби, и матрицата е годна, въпреки това направиха проба с чисто нова матрица - пак същото. Съмняваха се в кабелите, и направиха проба с нови, но уви. Моя инвертор преди това го изпробваха в друг сервиз, но се оказа че не работи/пробата са я направили на друга матрица, но не разбрах, дали захранването е било от мойто дъно, че в момента не бях там/ Казаха ми да си сменя транзисторите, че нямат такива. И все пак нещата опират в дъното, както казваше и мармот. Препратиха ме в друг сервиз и т.н. Остава да се човъркам от куплунга на дъното навътре. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
danidokt Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 22, 2010 23:59 Заглавие: |
|
|
Здравей мармот, преди малко го разкостих.
Agere Dephi D40
CNC: 53-4581
SCT: TTDAGAG05-791 US:AGSMDO/BDELPHI
ETISALAT NO:EO5/01/254/6 IC:4005B-DELPHI
TEC/WR/1/MOD-08/02/111.OCT 05
C94M1009-0 HFS-PSL3
T A06-0216001 TIP APPROVED
ESP-CPE-0500938
Здравейте, пак ви досаждам, но имам питане.
На дъното до куплунга за инвертора има резистор R11.
Ясно се виждат 000 и нещо черно като капка под която нищо не личи.
Колкото и да го меря, нищо не показва. Дали можете да ми кажете каква стойност резистор да търся. Предполагам че причината е в него. При натоварване, кляка. Преди време изработвах платки по които имаше различни резистори, но нищо не ми е останало. Благодаря. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|