Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

лаптоп Toshiba Satellit L30-115 /inverter/
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
danidokt
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2010 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:
Аз бих проверил и ключето което гаси и пали дисплея като се затваря и отваря капака.

Първото ми съмнение, беше в ключето, проверих го веднага.В ред е.

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста(и не само този) Exclamation Не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
top serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: St.Zagora

МнениеПуснато на: Нед Апр 18, 2010 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм с Илиян за прекъснатия кабел и за това , че няма 12V в лаптопите . Наскоро правих един който се държеше така и се оказа " малко намокрен " и имаше някои писти на дъното поизядени от окиса . След възстановяване на пистите се оправи .
Провери напрежението на куплунга на дъното . Ако там е 19v при външно захранване - значи както казва Илиян - имаш прекъснат кабел към дисплея . Ако и там мърда по сищия начин ( от 5 до 7v ) - търси проблема в дъното .
Върнете се в началото
danidokt
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 20, 2010 1:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте отново. Прибрах се и направих една стъпка. Възстанових напрежението до входа на инвертора. Сега напрежението без инвертор е 19,8V. Ппоблема беше в дъното, и по точно около куплунга за дисплея.
Имаше окисляване, което отстраних с четчица, продухах платката, след което промих мястото със спирт. Лошото е че като включа инвертора, напрежението пада на 4,8V. Същото е и при изваден куплунг на лампата. Вадих и слагах куплунга на дъното няколко пъти, но положението е това: 19.8V без инвертор и около 4,8V с инвертор. Ще мерна и тока. Контактите на куплунга вътре са чисти. Куплунга е един за дисплея и подсветката. Сега нещата опират в инвертора. "може би".
Хиляди благодарности на всички за оказаното съдействие.
Върнете се в началото
top serviz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: St.Zagora

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2010 6:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Твърде е вероятно да има и елементи с променени стойности ( на дъното ) , а инвертора да си е наред . Много ми прилича на моя случай . Можеш да прекъснеш + 19v към инвертора ( изваждаш кабелната обувчица от куплунга на инвертора - другите трябва да са там , управлението и масата ) , после подаваш от външно захранване - може и 12v ( и без това в режим на батерия напрежението е 12v ) като положителното напрежение го подавеш директно на платката на инвертора . Ако тогава лампата запали - то все още имаш поблем в дъното .
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2010 10:30    Заглавие: Отговорете с цитат

И ако има 'късмет'+дефектен инвертор,да утрепе всичко надолу по DIMM и ENA,щото така няма да сработят защити.
Пробва се със сигурно работещ инвертор.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
danidokt
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2010 15:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Апсолютно си прав Мармот, ще търся да пробвам с изправен инвертор, или моя инвертор да се пробва на друг лаптоп. Защото в случея положението е много интересно. Има напрежение от дъното, има и управление. При натискане на бутона /за затворен дисплей/ управленито се прекъсва. Замислям се какво е станоло, дали е дефектирал инвертора.
На Дъното след почистване на окиса, напрежението се възстанови, но без товар. Ако е дефектирал инвертора, окиса по дъното се е увеличил оттам и съпротивлението по пистите се е променило /около куплунга/, и от там напрежението на куплунга се е понижило. Не знам вече какво да мисля.
Нямам под ръка нищо за проби. А и трябва внимание, за да не предобря нещата.
Върнете се в началото
danidokt
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2010 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ама не, казват някои. С чисто нов инвертор изпробвахме /в сервиз на Тошиба/ същото положение. Съмняваха се че е от матрицата. казах че съм правил проби, и матрицата е годна, въпреки това направиха проба с чисто нова матрица - пак същото. Съмняваха се в кабелите, и направиха проба с нови, но уви. Моя инвертор преди това го изпробваха в друг сервиз, но се оказа че не работи/пробата са я направили на друга матрица, но не разбрах, дали захранването е било от мойто дъно, че в момента не бях там/ Казаха ми да си сменя транзисторите, че нямат такива. И все пак нещата опират в дъното, както казваше и мармот. Препратиха ме в друг сервиз и т.н. Остава да се човъркам от куплунга на дъното навътре.
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2010 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши платформата на дънната платка.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
danidokt
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2010 23:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей мармот, преди малко го разкостих.

Agere Dephi D40
CNC: 53-4581
SCT: TTDAGAG05-791 US:AGSMDO/BDELPHI
ETISALAT NO:EO5/01/254/6 IC:4005B-DELPHI
TEC/WR/1/MOD-08/02/111.OCT 05
C94M1009-0 HFS-PSL3
T A06-0216001 TIP APPROVED
ESP-CPE-0500938

Здравейте, пак ви досаждам, но имам питане.
На дъното до куплунга за инвертора има резистор R11.
Ясно се виждат 000 и нещо черно като капка под която нищо не личи.
Колкото и да го меря, нищо не показва. Дали можете да ми кажете каква стойност резистор да търся. Предполагам че причината е в него. При натоварване, кляка. Преди време изработвах платки по които имаше различни резистори, но нищо не ми е останало. Благодаря.
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 23, 2010 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не си написал Smile Виж дали не е тази: DA0BL1MB6D4 и кажи.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети