| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
crazymaster Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 12:44 Заглавие: МИНИ PIC ПРОГРАМАТОР и PIC16F628 |
|
|
Опитвам да програмирам чип със този програматор, но явно има някакъв проблем... немога да записвам на чипа
Програматора е от tpetrov, ето линк: ЦЪК
Ето това е схемата на кабела, който си направих:
Забелязвам, че на 4-5 пин има 11в като не е свързан програматора, но като го сложа стават 0,9 ?
Имате ли идея на какво може да се дължи проблема ? _________________ Електронни цигари |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
atanaspopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 14:00 Заглавие: |
|
|
Нямам схемата на програматора, но според мен не трябва да кръстосваш Rx и Tx ( 2 и 3 ) крачета на преходника.
Пробвай да свържеш 2 крак с 2 и 3 с 3 .
Ако дадеш схемата на програматора бих могъл да бъда по полезен |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 14:38 Заглавие: |
|
|
Този програматор за сериен порт ли е или за паралелен . Буксата на самия програматор мъжка ли е или женска ? Ако е някой клонинг на JDM те по принцип си работят на магия . Много зависи от изходните нива на портa. Иначе ако прехвърляш серийния порт от DB9 към DB25 кабела ти е верен. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 15:05 Заглавие: |
|
|
Уффф както и предполагах . Преди доста години с няколко схеми на JDM си играх . Голяма веселба беше . На компа в къщи работеше а в сервиза не ще . А на лаптоп пък въобще !!!! После след преработки почна да, не работи и на двата компа Че външни напрежения , че доработки . Накрая го джаснах в коша. Оказа се, че уилема ми пише перфектно пикове . Освен това IC прога и той е малко измислен . Пробвай и с WinPic800 http://www.winpic800.com/index.php?lang=en .
Въпреки, че едва ли в софтуера е проблема . Пробвай на различни компютри . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
crazymaster Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 21:09 Заглавие: |
|
|
пробвах с промяна на настройките(не бях активирал vcc-то, но няма полза от това - същата работа...
записва записва и после празен чип
ако се направи преход към USB няма ли да стане? ако имам преход към USB мога да си опитам и на лаптопа ? _________________ Електронни цигари |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 21:57 Заглавие: |
|
|
| Тук вече е обсъждано за този "измислен" програматор. Със преходник usb2com едва ли ще е по-добре, защото масовите евтини такива освен rx, tx и маса други изводи нямат, а и са с още по-малка товароносимост. Когато активираш vcc-то, на 4-5 извод какво е напрежението? Сега се загледах как е захранването, по-добре мери Vdd-то на + и - на електролита или на ценера D2, трябва да е 5в. И не съм сигурен, че тоя програматор записва PIC16F628. На сайта на Jdm-а пише, че става за 16F8X и 16F627 като за последния RB4 трябва да е към маса, но за тоя нищо не пише. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 13, 2010 22:14 Заглавие: |
|
|
абе що не направиш един ProPic2 или подобен. Аз и аз първо си направих JDM ама не поиска да работи. Въпреки че в IC-Prog има една настройка options/misc - enable Vcc control for JDM ама си направих нали тоя пропик една ТТЛка 7404 2 стабилизатора за 5 и 8 волта и 2 транзистора и резистори и кондензатори малко и това е на една универсална платка го запояваш и после кабели ама по-къси че почва да дава грешки като се програмира. Е трябва ти и адаптер ама да е 15-16 волта поне за да може да стабилизизираш +13V за Vpp
http://olimex.com/dev/images/pic-pg3b-sch.gif
линк |
|
|
 |
|