|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 12:19 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | Купувай си кошер и помоли комшията да ти продаде едно семейство. ......
Кошерът е изключително възпитателна играчка.  |
Ваклине , не зная дали си виждал пчели по-отблизо , или само така говориш ?
Аз съм алергичен и една пчела да ме ожили по крака или ръката , спирам да виждам , подува ми се лицето и ми се затварят очите .
При все това като младеж , в продължение на 10 - тина години бях пчелар и съм имал до 5 кошера за които се грижех съвсем сам . Въпреки , че бях дете все пак (15-тина годишен) , можех да споря и обсъждам проблеми по пчеларството от теоретическо и практическо естество с най-грамотните пчелари и ветеринари в околността .
Имал съм ухапвания , но си носех в себе си лекарства .
Пчелите хич не са така кротки както ги описваш , а и не винаги жертвата е причина за "злобата" им . Представи си какво става като се започне един "бърз" преглед на 30 семейства в съседния двор ...
Така или иначе , не може в населено място човек да има накуп толкова пчелни семейства , външната ми чешма и мивка е затрупана в пчели . Пчелите имат особен характер - като излетят на паша или за вода никога не търсят около самия кошер , съседа им е сложил поилка , но те идват у дома . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
boqn_zara Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 12:54 Заглавие: |
|
|
Прави са колегите дори и да има някакво устройство то ще е вредно и за тебе.Помоли човека да ги махне. _________________ Най-лошото е,че ударилите тока после нема как да му го върнеш. |
|
|
 |
evgenyiy1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 13:24 Заглавие: |
|
|
| Ами моля го вече 4-та година но безрезултатно. |
|
|
 |
boqn_zara Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 13:28 Заглавие: zdr |
|
|
Трудна работа тогава. _________________ Най-лошото е,че ударилите тока после нема как да му го върнеш. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 13:57 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: |
Ваклине , не зная дали си виждал пчели по-отблизо , или само така говориш ?
|
Като кучето на касапницата съм малко в случая. Возил съм с буса кошери на други хора, помотвал съм се покрай тях докато си говорим за пчели и т.н. Жилили са ме в живота ми няколко пъти. Плюя на мястото, с нокът на кръст и намокрена таблетка с валидол за няколко минути, силно притисната. Минава като да не е било.
С оси имам повече производствен опит, ама онова е сган. Хапе, жили, връща се няколко пъти. Там, само поливане с коресилин ги оправя.
Иначе, виждал съм пчели на водопой как идват, пил съм от същата чешма ... де да знам що, ама съм се разминал с жилене. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Stambolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 20:06 Заглавие: пчелите |
|
|
Схемата е същата като за комарите ако намериш нещо такова прави го и пробваи .Но не гарантирам че ефекта ще е положителен това може и да ги настърви още повече ,,Пчелата е много чувствителна на промяна на околната среда ,изпаднала в беда с промяна на вибрациите които прави с крилата си може да предава на други пчели например сигнала ВНИМАНИЕ ОПАСНОСТ <ПОМОЩ<ефекта ще е като при ДОМИНОТО Информацията стигнала до кошера ше доведе воиска за минути. Аз се занимавам с пчели като любител и мога да ти дам няколко съвета ,,--засеи малко маточина из двора си това помага особено около чешмата ви .-- помоли комшии те да предупреждават когато ще отварят кошери обикновено тогава пчелите са много люти.--комшията да си раздалечи кошерите за да се избегне кражба между роевете --не ползваи силни парфюми и др. --говори с кмета ако трябва направете подписка комшията да се изнесе извън селото ,по закон кмета е задължен да определи място за пчелин извън селото.ПО ЗАКОНА ЗА УСТРОИСТВО НА ТЕРИТОРИИТЕ>има го в нета.Мисля че това е достатъчно ГОРКАТА ПЧЕЛА АКО ТЕ НЯМАШЕ И СВЕТА НЕ БИ ИЗГЛЕЖДАЛ ТАКА КРАСИВ ,АКО УМРЕШ И НИЕ щЕ СИ ИДЕМ.
Продължение на темата;НАИ МНОГО ПЧЕЛАТА ЖИЛИ КОГАТО:--човек е изпотен силните и остри миризми дразнят пчелата/някои пчелари затова работят голи до кръста на пчелините си/--когато е пиян--висок адреналин /болен човек,ядосан,изморен,болен зъб,и др.--неподходящо облекло ,тъмни дрехи,вълнени мохер и др.космати облекла/пчелата във своята еволюция неини врагове са били мечки порове катерици все космати твари/така че това генно е заложено.--кръвната група АЗ съм ,0, и доста ме жилят--резки движения махане с ръце и тн. Колегата е придобил алергия като го е ужилила пчела по специфична акупунктурна точка ,понякога алергията се предава по наследство. ДРУГО НЕ СЕ СЕщАМ АКО ИМАТЕ ВЪПРОСИ ЗАДАИТЕ ГИ ИЛИ ЗВЪНЕТЕ 0888/73-22-77 с радост ще се опитам да помогна за да намерим и решим отговора как да живеем в хармония с заобикалящата ни ПРИРОДА. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 21:29 Заглавие: Re: пчелите |
|
|
| Stambolov написа: | | кръвната група АЗ съм ,0, и доста ме жилят |
Добре че не познават и левкоцити и хемоглобин че току виж изяли хляба на клиничните лаборатории.
| Stambolov написа: | | Колегата е придобил алергия като го е ужилила пчела по специфична акупунктурна точка |
Точно така е станало шъ знайш.Няма начин да не е било баш така.
Малко по-сериозно без писане на "врели-некипели" ще може ли?
И само за теб ли няма бутон EDIT та все някой трябва да ти върви след задника да ти събира постовете? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 21:55 Заглавие: |
|
|
До миналото лято имах 4 кошера ама с какво пръскаха по полето и едвам спасих едната пчела . Мряха с шепи на ден . Близо до кошерите бях забил една ултразвукова пищялка за сляпо куче и забелязах ,че пчелите станаха агресивни . Явно няма как да се прогонят с пищялка . Изтреблението с химикали е най -лесно ама с какво са виновни пчелите , че стопанина им нечува съседа си . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 22:24 Заглавие: |
|
|
Оставете пчелите на мира. Няма нищо страшно, ако не сте алергични. Те са кротки животинки и си гледат работата ако не се навираш пред очите им.
Ако пък толкова ви е страх от пчели, намажете си ръцете или откритите части на тялото- лице, крака с оцет и те въобще няма да припарят до вас.
Аз съм потомствен пчелар. Хапали са ме много и като малък и скоро. Оцета помага и при прегледа на кошерите и при ваденето на мед. Баща ми, бог да го прости, никога не си слагаше було. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 23:41 Заглавие: |
|
|
Попитах топ пчеларите на работа що едни ги жилят, други не. Казаха, че зависи много от миризмата на човек. Има миризми които ги предизвикват, такива, които ги прогонват и такива, които просто са им безразлични. Силните дезодоранти за тях са заплаха. Ако пчела се мотае около теб, просто трябва да се преместиш плавно за да си отмине. Ако искаш да я прогониш, да се създаде въздушно течение с ръка. Тя си знаела кога е на чуждо място и кога на своя територия и си тръгвала. Ако се замахва срещу нея, ще се бори.
Изобщо, въпрос на дружелюбно отношение, както и писах по-горе. Да се съсипят 30 кошера с някакви машини е тъпо. Достатъчно е да се премине на къпане с неутрален сапун и избягване на миризми марка "Родео" и "Спорт". Тройной можело ...
Ако зорлем искаш да се махне, засей тутюн. Пчелите събират прашец от него. Нищо им няма на самите тях, но медът замирисва на цигари. И вкусът е подобен. Като му съсипеш една паша и ще си купи платформа и ще си ги откара на полето при рапицата. Тази година много са сели и не измръзна... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|