| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kip Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 10:04 Заглавие: Sharp cv3730 не се стартира |
|
|
Здравейте колеги!
Отдавна не съм отварял такъв телевизор .Проблема е следния :
при пускане телевизора се опитва да тръгне (заедно с това светва светодиода) и след няколко опита защитата задейства.Сменил съм електролитите в топлата част и пробвах захранването с 100W лампа работи.Електролитите във вторичната ги измерих не ми се видяха повредени. Проверил съм Q304 здрав е.Върти ми се в главата, че преди на някакъв Sharp имах подебен проблем и май проблема беше в ВО.Тук е реализирано с IX1011CE , но в момента нямам под ръка да пробвам.Благодаря за всякякви идеи предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 10:24 Заглавие: Re: Sharp cv3730 не се стартира |
|
|
| kip написа: | | Тук е реализирано с IX1011CE |
TA8403K.Имам я на склад,има я и във всеки магазин за чаркове.
Сигурно и мултицет и осцилоскоп нямаш да се хванеш и да премериш нещо. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kip Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 11:39 Заглавие: |
|
|
| Колега Bojilov за да пиша тук значи съм измерил поровил съм се тесвал съм.Разбира се, че съм измерил IX1011CE - няма окъсявания.Благодаря за информацията за схемата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 11:52 Заглавие: |
|
|
Кво си поровил и кво си тествал?Щото от поста ти нищо не личи!?Даже и дали примерно тръгва редовата в моментите на сработване на защитата.
Не пише какво има с осцилоскоп като се хване да се провери по редовата,по кадровата.
Мерят се кондензатори,мерят се чипове.
Но комент.
| Цитат: | | Разбира се, че съм измерил IX1011CE - няма окъсявания. |
| Цитат: | | Електролитите във вторичната ги измерих |
И въобще-Що го не занесеш на сервиз?
А темата отива пак там откъдето доде.Закво ли я и връщах се чудя... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kip Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 12:20 Заглавие: |
|
|
Колега Bojilov не разбирам стремежа ви за заяждане.Разбирам, че сте модератор на форума и амбицията ви да не се препълва с теми но:
Ако можеж да измеря нещо с осцилоскопа за едната секудна, в която телевизора се опитва да се запусне щях да кажа какво съм измерил.Да аз изполвам израза измервам за да поясня , че съм измерил капацитела и ли съпротивлението (за да проверя дали има окъсяване). Ако смятате, че темата ми не подходяща добре изтрийте, това е ваше право, но все си мисля, че това е форум за взаимопомощ не за мъмрене на колеги. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 12:50 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | ... дали тръгва редовата в моментите на сработване на защитата.
|
Не се коси, ама ако нямаш отговор на горния въпрос -ще трябва да смениш шасито, кинескопа и кутията за по-сигурно...
"едната секудна" си е бая време, за което може да видиш хоризонталната развивка от задаващия генератор до това, какви импулси излизат на отоплението и другите вторични от ТХО |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 17, 2010 13:01 Заглавие: |
|
|
| kip написа: | | Ако можеж да измеря нещо с осцилоскопа за едната секудна, в която телевизора се опитва да се запусне щях да кажа какво съм измерил. |
Това време е предостатъчно да се измери какво става и по кадровата и по редовата.
Да не кажа че дали вдига високо се и чува,а ако пък страдаш от глухота се и разбира по остатъчния заряд на втория анод.
| kip написа: | | Да аз изполвам израза измервам за да поясня , че съм измерил капацитела и ли съпротивлението (за да проверя дали има окъсяване). |
И кво като си ги измерил И това че КС за ВО не е окъсило при мерене с омметър захранването си още не значи нищо...
| kip написа: | | Ако смятате, че темата ми не подходяща добре изтрийте, това е ваше право, но все си мисля, че това е форум за взаимопомощ не за мъмрене на колеги. |
Как да ти се помогне,като ти сам не си мърдаш пръста да си помогнеш и сам поне малко(нещо към което беше насочен още в първия пост)?И в кой блок ще ровим сега-
-в КС на редовата
-в ЗГ и драйверното стъпало.
-във ВО
-или може би нейде другъде.
Щото при така зададена информация е въпрос на чоп.
Форума е за взаимопомощ,но преди всичко е и технически,а питането ти по нищо не прилича на такова.Още по-малко пък за раздела
| Цитат: | | за колегите от сервизния бранш |
Виж сега,разбирам че те мързи(и да мериш и да пишеш какво си измерил) и чакаш наготово някой да ти каже благодарение на прозрение свише "смени тоя чарк и ще стане",но айде да те мързи малко по-малко,а? _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
kip Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2010 6:49 Заглавие: |
|
|
| Проблема се оказа кофти преход B-E на Q601 и IX1011CE. |
|