Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Sharp cv3730 не се стартира

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kip
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 10:04    Заглавие: Sharp cv3730 не се стартира Отговорете с цитат

Здравейте колеги!

Отдавна не съм отварял такъв телевизор .Проблема е следния :
при пускане телевизора се опитва да тръгне (заедно с това светва светодиода) и след няколко опита защитата задейства.Сменил съм електролитите в топлата част и пробвах захранването с 100W лампа работи.Електролитите във вторичната ги измерих не ми се видяха повредени. Проверил съм Q304 здрав е.Върти ми се в главата, че преди на някакъв Sharp имах подебен проблем и май проблема беше в ВО.Тук е реализирано с IX1011CE , но в момента нямам под ръка да пробвам.Благодаря за всякякви идеи предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 10:24    Заглавие: Re: Sharp cv3730 не се стартира Отговорете с цитат

kip написа:
Тук е реализирано с IX1011CE

TA8403K.Имам я на склад,има я и във всеки магазин за чаркове.
Сигурно и мултицет и осцилоскоп нямаш да се хванеш и да премериш нещо.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kip
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега Bojilov за да пиша тук значи съм измерил поровил съм се тесвал съм.Разбира се, че съм измерил IX1011CE - няма окъсявания.Благодаря за информацията за схемата.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 11:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Кво си поровил и кво си тествал?Щото от поста ти нищо не личи!?Даже и дали примерно тръгва редовата в моментите на сработване на защитата.
Не пише какво има с осцилоскоп като се хване да се провери по редовата,по кадровата.
Мерят се кондензатори,мерят се чипове. Shocked Confused
Но комент.
Цитат:
Разбира се, че съм измерил IX1011CE - няма окъсявания.

Цитат:
Електролитите във вторичната ги измерих

И въобще-Що го не занесеш на сервиз?
А темата отива пак там откъдето доде.Закво ли я и връщах се чудя...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kip
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега Bojilov не разбирам стремежа ви за заяждане.Разбирам, че сте модератор на форума и амбицията ви да не се препълва с теми но:
Ако можеж да измеря нещо с осцилоскопа за едната секудна, в която телевизора се опитва да се запусне щях да кажа какво съм измерил.Да аз изполвам израза измервам за да поясня , че съм измерил капацитела и ли съпротивлението (за да проверя дали има окъсяване). Ако смятате, че темата ми не подходяща добре изтрийте, това е ваше право, но все си мисля, че това е форум за взаимопомощ не за мъмрене на колеги.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
... дали тръгва редовата в моментите на сработване на защитата.

Не се коси, ама ако нямаш отговор на горния въпрос -ще трябва да смениш шасито, кинескопа и кутията за по-сигурно...
"едната секудна" си е бая време, за което може да видиш хоризонталната развивка от задаващия генератор до това, какви импулси излизат на отоплението и другите вторични от ТХО
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2010 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

kip написа:
Ако можеж да измеря нещо с осцилоскопа за едната секудна, в която телевизора се опитва да се запусне щях да кажа какво съм измерил.

Това време е предостатъчно да се измери какво става и по кадровата и по редовата.
Да не кажа че дали вдига високо се и чува,а ако пък страдаш от глухота се и разбира по остатъчния заряд на втория анод.
kip написа:
Да аз изполвам израза измервам за да поясня , че съм измерил капацитела и ли съпротивлението (за да проверя дали има окъсяване).

И кво като си ги измерил Question И това че КС за ВО не е окъсило при мерене с омметър захранването си още не значи нищо...
kip написа:
Ако смятате, че темата ми не подходяща добре изтрийте, това е ваше право, но все си мисля, че това е форум за взаимопомощ не за мъмрене на колеги.

Как да ти се помогне,като ти сам не си мърдаш пръста да си помогнеш и сам поне малко(нещо към което беше насочен още в първия пост)?И в кой блок ще ровим сега-
-в КС на редовата
-в ЗГ и драйверното стъпало.
-във ВО
-или може би нейде другъде.
Щото при така зададена информация е въпрос на чоп. Laughing Twisted Evil
Форума е за взаимопомощ,но преди всичко е и технически,а питането ти по нищо не прилича на такова.Още по-малко пък за раздела
Цитат:
за колегите от сервизния бранш

Виж сега,разбирам че те мързи(и да мериш и да пишеш какво си измерил) и чакаш наготово някой да ти каже благодарение на прозрение свише "смени тоя чарк и ще стане",но айде да те мързи малко по-малко,а?
kip
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2010 6:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема се оказа кофти преход B-E на Q601 и IX1011CE.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети