| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
newshit Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2010 10:42 Заглавие: Програма за симулиране на ел схеми |
|
|
Ето го и първото ми мение ... Аз съм нов в тази облас (електрониката) още се уча и за да е по-ефективно е добре са имам програма за симулиране на ел. схеми и вериги. Аз имам OrCad, но за самата нея е беобходимо сериозно учене. Като на зачинаещ като мен все още не е от значение да определям големини, вид и прочие на резисторите примерно. Затова искам да попитам за програма за симулиране на схеми и вериги, която да е лесна и малка. Сиреч, лесно и бързо да мога да драсна простична схема, без да има за цел по-късно да я правя и тествам, просто да видя как работи и какво горе-долу би станало. Аз пробрах класическия Spice, но е доста трудно да генерирам схема като я номерирам и всеки път трябва да компилирам файловете. Чесно казано забота през bash и vim за схеми ми се струва малко тромава. Затова ще съм благодарен за симулационна програма с GUI за ел. схеми като за начинаещ, но все пак да има някакъв потенцял (одеве намерих една с ощо 5 елемента )....
Мерси прдварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2010 11:13 Заглавие: Re: Програма за симулиране на ел схеми |
|
|
| Proteus ! |
|
|
 |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2010 12:11 Заглавие: |
|
|
Още един глас за Proteus. Много приятен и лек интерфес, само 60 MB инсталация, прекрасно симулира схеми, може да прави и платки _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
newshit Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2010 17:55 Заглавие: |
|
|
| Да, Proteus изглежда добре не е много труден (от 10 мин работа с него) .. А какво ще кажете за TINA, итерфайса е още по-опростен, и ми харесва това, че няма нужда да работя с библиотека какво при Proteus .. смисъл всички елементи първо трябва да си ги избера и е малко бавно. За идеотски схеми (каквито аз правя) става по-бързо. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 08, 2010 23:16 Заглавие: |
|
|
OrCad , друга няма , особенно за аналогови схеми ! |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2010 6:31 Заглавие: |
|
|
За начинаещ става и Electronic workbench 5 например, ама ако сериозно искаш да се занимаваш хващай Orcad-PSpice. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
newshit Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2010 6:54 Заглавие: |
|
|
Да мерси за съветите. На този етам Proteus и Tina ще ми свършат работа, но определено след известно време за прескоча и на OrCAD или поне ще се опитам  |
|
|
 |
|