Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Голф мк2 - преработка в електромобил
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Пон Юни 21, 2010 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Това нещо има ли някаква система за рекуперация и мисли ли се над тая насока. Също как стоят нещата с властите ако тръгне човек да го регистрира и с техническите прегледи.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 21, 2010 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Братче тебе трябва да те позлатят бе Laughing !100W/km за 800 кила си е направо нов световен рекорд.Имам и предложение- монтирай и две слънчеви клетки отгоре по 50W и като ускориш до 5м/с ги включи да не харчиш акомулатора в слънчеви дни.
Сметни малко 800кг да ги преместиш на 1000 метра ,да речем с скорост 5 м/сек-18 км в час,и ето ти задачката-каква мощност трябва да има това моторче? Laughing
решение:800кгса приблизително 8000нютона за 1000метра
Работата =масата по пътя или
А=8000* 1000=8000000джаула
мощноста нужна да се извърши тази работа за 200 секунди=1000м/5м/с
P=8000000/200=400000W=40kw по равно, по 0,1коефициент на търкаляне за потдържаща мощност=4квата,така че 4 квата при 15 стотинки цена на кват/час 0,60лв.Едно култиваторче със същата мощност харчи около 800-900 грама начас или около 2 лева.С тези акомулатори и при тази скорост трябва да имаш ток за около 3 часа каране или за 60-тина километра по равно.Цената на акомулаторите не съм включил в сметките защото не я знам.
Ако някъде бъркам в сметките ме поправете.Формулите май бяха тези ама вече минаха 30 години откакто ги учих и може да греша.
Еми ако е така то на моята астричка моторчето за перката на вентилатора на радиатора е 130вата.Ако я направя 4X4 с четири моторчета -това са 520 вата май и 72 км в час ще мога да вдигам Laughing
И контролерчетата ще са много по маломощни Idea Idea

Последната промяна е направена от ivanovbg на Вто Юни 22, 2010 0:39; мнението е било променяно общо 12 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Юни 21, 2010 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

ivanovbg написа:
Братче тебе трябва да те позлатят бе Laughing !100W/km си е направо нов световен рекорд.....

мда това звучи приемливо, иначе една кола е нормално да е поне 50 коня 37 kW. Tи с тия 520 W ще може да си направиш стартер даже. На вартбурга беше 550 W. Ако някой го иска да си направи кола да свирка, имам един. Само че баща ми реши да отпушва комина с него... не знам как ще го извадя от там...
Даже си спомням какво учехме ако закъсаме на жп прелез ако трябвало и на стартер да се придвижим.
Абе слабо е просто, но гледам има доста място за поне още един такъв двигател . Сега се замислям че трабанта е 27 коня така, че 20 киловата е доста по-постижима цел а и той е по-лек. А и теглото несъмнено оказва влияние на разхода. Това купе не знам как може да се олекоти.
Сега се сетих и друго. На тоя голф махната ли е скоростната кутия или и тя се използва ?
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2010 15:31    Заглавие: Отговорете с цитат

ivanovbg написа:
Ако някъде бъркам в сметките ме поправете.
Ами струва ми се, че бъркаш Wink Не ми харесва подигравателния тон към човека и не виждам каква е връзката на неговия 24kW мотор с твойта 130 ватова перка??? Shocked
Нормално е разхода да се мери с киловат/час и според мен тези 100 вата са за 1 час, т.е. ако колата се движи с 50-60км/час, това ще рече 6kW за 1мин., което е напълно реално Idea
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2010 16:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Сега за разхода - и тук добри новини, засякъл съм разход в града в рамките на 100-110 вата/км

Нещо и мен ме съмнява ,къде го видя този 24KW двигател ? При 12V/400A ,не повече от 4800W ,я най добре пишещия да даде данни -колко е двигателя ,или двигателите ,че то само с 1 без диференциал няма да стане ,как ускорява колата ,с каква средна скорост е отчел тези 100W ,колко е максималната скорост -все параметри които са важни !
Върнете се в началото
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2010 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:

къде го видя този 24KW двигател ? При 12V/400A ,не повече от 4800W

Доколкото аз разбрах не е 12V , а 84V (толкова са батериите).

А за двигателя:
"Kostov 9" 96-144V 17R-31750 205A 5700 Series S2-60 1300 USD"
Цитат:
Характеристиките са му следните:
мощност - 23.9кВ;
работен диапазон - от 72 до 144 волта;
диаметър - 9 инча;
обороти - 5700
Подробна информация (Kostov 9" 144V) може да се види на:
http://kostov-motors.com/tractionmotors/kostovevmotors&kits/seriesdcmotorsforelectricvehicleconversions/

На доста от въпросите в темата виждам отговор тук:
http://ev-bg.com/wordpress1/

Лошото е че регистрацията в БГ е мъка , даже невъзможна засеага:
http://ev-bg.com/wordpress1/archives/140

Относно батериите , доколко гледам са използвани Thunder sky LFP 3.2V 90Ah Cell и то 26 броя.
http://www.evassemble.com/index.php?main_page=product_info&products_id=30
26 х $117.00 + доставка = 3500 USD

Както и контролера от $598.00
http://www.kellycontroller.com/kdh09400a24-96v400a-seriespm-p-289.html
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2010 19:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Никъде не виждам отговора на останалите ми въпроси ,я ми ги покажи ,явно съм тъп ,или не ? При 24KW двигател да минеш 1Км със 100 вата -каква е средната скорост ? При 90Ah Батерии и консумация поне 200А тази кола ще върви не повече от 20 минути . А 12 те волта съм се объркал ,те са за бордовата мрежа явно .
Върнете се в началото
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2010 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се че може да стана за смях,но от години ми се върти една откачена идея в главата.
Няма ли да е по добре да се добави мощен генератор,който посредством диференциал да е свързан с електромотора.Електромотора ще бъде развъртан стартово чрез акумулатор/и.Диференциала трябва така да е изчислен,че генератора да възпроизвежда повече ток,за да има възможност да се подава по голям ток към електромотора,който от своя страна в последствие ще се развърта с по-голяма скорост генератора.Това би могло да са стане чрез контролер или нещо от сорта.Не съм чак толкова компетентен.Нещо като полу перпетуум мобиле. Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2010 21:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази идея я имах като бях на 6-7 годинки и си мислех, че ще стане ама на няма идялни елементи има много фактори който няма да позволят това да проработи и дори и да тръгне то няма да може да отдели енергия (полезна). КПД та , триене в лагери, във въздуха, и какво ли още не...
sms
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kazanlak

МнениеПуснато на: Вто Юни 22, 2010 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Мечти мечти ..........................
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети