Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

НЧУ на мощност!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DIGITall
Гост

МнениеПуснато на: Сря Апр 06, 2005 22:03    Заглавие: НЧУ на мощност! Отговорете с цитат

Здравейте! Smile
Аз съм студент, втори курс в ТУ, Електроника, и сега изучавам дисциплината Аналогова СхемоТехника (АСТ) и за края на семестъра трябва да предам Курсова работа на тема "НЧУ на мощност" със зададени ми стойности на някои параметри. Трябва да избера подходяща схема (от няколко, които намеря), да обесня, защо съм избрал точно тази, от останалите, схема, да направя изчисления и да подбера подходящи елементи за схемата. Но проблема ми е, че досега съм учил Икономика и признавам си ми е доста трудно да се справям с електрониката..
Молбата и въпросът ми към вас е, можете ли да ме насочите към подходящи за целта ми сайтове или помощна книжна литература, тъй като искам сам да се справя със проекта, а началото ми се струва доста трудно Embarassed.
Благодаря на тези, които ще ми помогнат! Wink
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Апр 06, 2005 23:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери книгите на Атанас Шишков - Полупроводникова техника част 1 и част 2 има от основите всичко обяснено, ще ти са полезни. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 7:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Или пък ако не си скаран с руския, погледни тук:
http://dmitriks.narod.ru/books/books.html#ARTSCHEMES
Доста богата библиотека с добра техническа литература.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети