Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Моля за инфо или схема за GOLDSTAR

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
REPAIRMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 8:49    Заглавие: Моля за инфо или схема за GOLDSTAR Отговорете с цитат

Уважаеми колги !
Трябва ми информация за шасито и евентуално схема на GOLDSTAR мод.CKT9582.Компоненти:
1.Проц. MH91BB1
2.GL3120
3.TDA 3592
4.К1021 ХА4
Последната ИС-руска я е поставил предишният техник.Има правени доста "преобразувания" и нови(бг)компоненти.Апаратът има съвсем слаб растер при първаначално пускане и след час ,два по думите на клиента се появява.Аз лично видях че се получава именно така ,но растера се появи при пипанe около SCREEN извода на кинескопа.Друго което ме учуди е че в първия момент напрежението на катодите е около 210-215 V.След като се появи бледата картинка слизат до около 100V на червения и зеления ,но на синия пада до 45 и растерът е оцветен в синьо. Логично.Имам съмнения за кинескоп , но бих искал да се уверя че другите неща са наред.
Моля,Помогнете.
Адресът ми е [email protected]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

100% ккинескоп и то единия цвят е много слаб.При тоя модел си го дава тоя дефект.Ако нямаш уред то го доближи до друг с такъв кинескоп и пробвай да се увериш.
gama
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж електролита на 200v .
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 12:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Руския чип вероятно е поставен с цел компенсиране на проблема с емисията на кинескопа.КР1021ХА4 понякога работи по добре с изтощените кинескопи отколкото западния и аналог.Системата за АББ която е в нея е почти невъзможно да работи с кинескоп на който дори едната пушка е мръднала надолу.Търси уред за измерване на емисията и евентоално "гръмни " слабата пушка. Very Happy
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:40    Заглавие: Отговорете с цитат

sacho написа:
Руския чип вероятно е поставен с цел компенсиране на проблема с емисията на кинескопа.КР1021ХА4 понякога работи по добре с изтощените кинескопи отколкото западния и аналог.Системата за АББ която е в нея е почти невъзможно да работи с кинескоп на който дори едната пушка е мръднала надолу.Търси уред за измерване на емисията и евентоално "гръмни " слабата пушка. Very Happy

Точно в десятката!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
astra_tv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 07, 2005 14:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно съм съгласен със sacho и pamporov, но до сега не съм виждал при нас да идва такъв GoldStar освен другото с по-малко от 5 бр. изсъхнали електролитни кондензатори.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Апр 08, 2005 7:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не пречи да се подмени някой друг електролит да се измери напрежението на видеоусилвателите и това на малкия стабилизатор в измерителните транзистори на АББ пък може да се сменят и трите KF423 но едва ли това ще върне емисията ако е паднала.Успех Very Happy
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Апр 10, 2005 22:49    Заглавие: Моля за инфо..... Отговорете с цитат

Я смени двата електролита в 7812 на радиатора до вертикалната интеграла,в дясно на шасито.И КИНЕСКОПА!
Върнете се в началото
sabi69
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: DEVIN

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2005 15:33    Заглавие: Отговорете с цитат

КОЛЕГА - провери 470 мф в захранването и вертикала
имал съм такъв проблем
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
REPAIRMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 11:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет на всички.Въпреки ценните ви съвети и моите скромни усилия се оказа неизправен кинескопа.Присадих временно от друг ТV подобен и апарата си тръгна прилично.Лошо.Оставих клиентите да си преценяват какво да се прави-споменах им за варианта за "прострелването " на "болния" катод ,но не се наех да го правя.Ако не мога да дам гаранция по- добре да се откажа от целия хонорар отколкото да оставям след себе си некултурна работа.Пък и си мисля че могат да си позволят по-прилична апаратура.Понякога като лекарите трябва да се научим да съобщаваме лошите вести и цялата истина.А клиентите да я приемат стоически и философски- все пак !
Закривам темата и благодаря на всички!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети