| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 8:49 Заглавие: Моля за инфо или схема за GOLDSTAR |
|
|
Уважаеми колги !
Трябва ми информация за шасито и евентуално схема на GOLDSTAR мод.CKT9582.Компоненти:
1.Проц. MH91BB1
2.GL3120
3.TDA 3592
4.К1021 ХА4
Последната ИС-руска я е поставил предишният техник.Има правени доста "преобразувания" и нови(бг)компоненти.Апаратът има съвсем слаб растер при първаначално пускане и след час ,два по думите на клиента се появява.Аз лично видях че се получава именно така ,но растера се появи при пипанe около SCREEN извода на кинескопа.Друго което ме учуди е че в първия момент напрежението на катодите е около 210-215 V.След като се появи бледата картинка слизат до около 100V на червения и зеления ,но на синия пада до 45 и растерът е оцветен в синьо. Логично.Имам съмнения за кинескоп , но бих искал да се уверя че другите неща са наред.
Моля,Помогнете.
Адресът ми е [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 9:08 Заглавие: |
|
|
100% ккинескоп и то единия цвят е много слаб.При тоя модел си го дава тоя дефект.Ако нямаш уред то го доближи до друг с такъв кинескоп и пробвай да се увериш. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
gama Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 10:51 Заглавие: |
|
|
| Виж електролита на 200v . |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 12:01 Заглавие: |
|
|
Руския чип вероятно е поставен с цел компенсиране на проблема с емисията на кинескопа.КР1021ХА4 понякога работи по добре с изтощените кинескопи отколкото западния и аналог.Системата за АББ която е в нея е почти невъзможно да работи с кинескоп на който дори едната пушка е мръднала надолу.Търси уред за измерване на емисията и евентоално "гръмни " слабата пушка.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 13:40 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Руския чип вероятно е поставен с цел компенсиране на проблема с емисията на кинескопа.КР1021ХА4 понякога работи по добре с изтощените кинескопи отколкото западния и аналог.Системата за АББ която е в нея е почти невъзможно да работи с кинескоп на който дори едната пушка е мръднала надолу.Търси уред за измерване на емисията и евентоално "гръмни " слабата пушка.  |
Точно в десятката! |
|
|
 |
astra_tv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 07, 2005 14:30 Заглавие: |
|
|
| Напълно съм съгласен със sacho и pamporov, но до сега не съм виждал при нас да идва такъв GoldStar освен другото с по-малко от 5 бр. изсъхнали електролитни кондензатори. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 7:53 Заглавие: |
|
|
Нищо не пречи да се подмени някой друг електролит да се измери напрежението на видеоусилвателите и това на малкия стабилизатор в измерителните транзистори на АББ пък може да се сменят и трите KF423 но едва ли това ще върне емисията ако е паднала.Успех  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2005 22:49 Заглавие: Моля за инфо..... |
|
|
| Я смени двата електролита в 7812 на радиатора до вертикалната интеграла,в дясно на шасито.И КИНЕСКОПА! |
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 15:33 Заглавие: |
|
|
КОЛЕГА - провери 470 мф в захранването и вертикала
имал съм такъв проблем |
|
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 11:11 Заглавие: |
|
|
Привет на всички.Въпреки ценните ви съвети и моите скромни усилия се оказа неизправен кинескопа.Присадих временно от друг ТV подобен и апарата си тръгна прилично.Лошо.Оставих клиентите да си преценяват какво да се прави-споменах им за варианта за "прострелването " на "болния" катод ,но не се наех да го правя.Ако не мога да дам гаранция по- добре да се откажа от целия хонорар отколкото да оставям след себе си некултурна работа.Пък и си мисля че могат да си позволят по-прилична апаратура.Понякога като лекарите трябва да се научим да съобщаваме лошите вести и цялата истина.А клиентите да я приемат стоически и философски- все пак !
Закривам темата и благодаря на всички! |
|
|
 |
|