Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

17" CRT монитор KFC CA6748SL -липсва съпротивление

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
anio83
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 30, 2010 19:03    Заглавие: 17" CRT монитор KFC CA6748SL -липсва съпротивление Отговорете с цитат

Здравейте!
Съжалявам ако ви се стори странен проблема,но се занимавам със монитор KFC CA6748SL на който не зная по каква причина и какъв зор е видял,но е отчупено съпротивление ,на платката на кинескопа(в близост до цокъла) означено с R438 и е с голяма мощност.Бихте ли помогнали със някаква схема или поне ако някой от вас има такъв да каже каква е стойността на това съпротивление.Опитах се да издиря такъв монитор ,търсих и схеми,но засега без успех.Погледнах схема на KFC CA6738SL и видях че е 760ома,но не съм сигурен дали нещата са същите.Предварително хиляди благодарности на отзовалите се
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
mario992
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Сливен

МнениеПуснато на: Сря Юни 30, 2010 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз на тази схема KFC 6738SL нищо не мога да видя, но най добре измери и сметни и тогава прецени дали може да е 760ом.
Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
4avo56
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2010 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно стойноста на резистора-пробвай по бабешкия способ.С мултицета опитваш да измерищ двете половинки на счупения резистор.След това сумираш стойностите и гледаш цветните пръстени -дали съвпадат приблизително съпротивленията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
anio83
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2010 16:40    Заглавие: Отговорете с цитат

ами лошото е че не мога да го открия къде е.разтръсках леко монитора,за да видя за керамичната част,но не изпадна нищо .Иначе с цветния код или по начините които сте описали щеше да стане.Благодаря много все пак за помощта и за идеите които давате.Аз ще продължа да се ровя за схема и ако намеря нещо ще пиша
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2010 17:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво ровиш, изясни в коя верига е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
anio83
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2010 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Това съпротивление е свързано към куплунга и към него се подават 8волта.Към съпротивлението има паралелно още едно с малка стойност(1,8ома) и голяма мощност.Съпротивленията са във веригата Н(отоплител).Надявам се да съм пояснил както трябва.Благодаря на Bojilov за насочващия съвет Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2010 20:56    Заглавие: Отговорете с цитат

anio83 написа:
Благодаря на Bojilov за насочващия съвет Smile

Мен пък къде ме намеси. Confused
Нагласяш си отоплителното и толкоз.А може и монитора да си е така фабрично.
В крайна сметка какво му е и какво не прави?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
anio83
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 05, 2010 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Е,надявам се не се сърдиш че те набърках:)От мен почерпка с бира за съвета.А какво би ме посъветвал като по-опитен-каква стойност ориентировъчно да взема?Доколкото знам от собственика му имал проблем че от време на време събирал малко картината или изчезвала за известно време и накрая съвсем се изгубила.А също каза че един път му е изгорял бушон.Проверих платката на кинескопа и имаше студени спойки,които повторих.По отношение на изгарянето на бушона преглеждам веригата на кадровата-досега не намерих дефектни елементи ,както и елементите в захранването .Лека вечер и всичко хубаво.Благодаря още веднъж
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети