| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
anio83 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 19:03 Заглавие: 17" CRT монитор KFC CA6748SL -липсва съпротивление |
|
|
Здравейте!
Съжалявам ако ви се стори странен проблема,но се занимавам със монитор KFC CA6748SL на който не зная по каква причина и какъв зор е видял,но е отчупено съпротивление ,на платката на кинескопа(в близост до цокъла) означено с R438 и е с голяма мощност.Бихте ли помогнали със някаква схема или поне ако някой от вас има такъв да каже каква е стойността на това съпротивление.Опитах се да издиря такъв монитор ,търсих и схеми,но засега без успех.Погледнах схема на KFC CA6738SL и видях че е 760ома,но не съм сигурен дали нещата са същите.Предварително хиляди благодарности на отзовалите се |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mario992 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2010 22:54 Заглавие: |
|
|
Аз на тази схема KFC 6738SL нищо не мога да видя, но най добре измери и сметни и тогава прецени дали може да е 760ом.
Поздрави! |
|
|
 |
4avo56 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2010 10:57 Заглавие: |
|
|
| Относно стойноста на резистора-пробвай по бабешкия способ.С мултицета опитваш да измерищ двете половинки на счупения резистор.След това сумираш стойностите и гледаш цветните пръстени -дали съвпадат приблизително съпротивленията. |
|
|
 |
anio83 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2010 16:40 Заглавие: |
|
|
| ами лошото е че не мога да го открия къде е.разтръсках леко монитора,за да видя за керамичната част,но не изпадна нищо .Иначе с цветния код или по начините които сте описали щеше да стане.Благодаря много все пак за помощта и за идеите които давате.Аз ще продължа да се ровя за схема и ако намеря нещо ще пиша |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
anio83 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2010 20:37 Заглавие: |
|
|
Това съпротивление е свързано към куплунга и към него се подават 8волта.Към съпротивлението има паралелно още едно с малка стойност(1,8ома) и голяма мощност.Съпротивленията са във веригата Н(отоплител).Надявам се да съм пояснил както трябва.Благодаря на Bojilov за насочващия съвет  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2010 20:56 Заглавие: |
|
|
| anio83 написа: | Благодаря на Bojilov за насочващия съвет  |
Мен пък къде ме намеси.
Нагласяш си отоплителното и толкоз.А може и монитора да си е така фабрично.
В крайна сметка какво му е и какво не прави? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
anio83 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2010 22:00 Заглавие: |
|
|
| Е,надявам се не се сърдиш че те набърках:)От мен почерпка с бира за съвета.А какво би ме посъветвал като по-опитен-каква стойност ориентировъчно да взема?Доколкото знам от собственика му имал проблем че от време на време събирал малко картината или изчезвала за известно време и накрая съвсем се изгубила.А също каза че един път му е изгорял бушон.Проверих платката на кинескопа и имаше студени спойки,които повторих.По отношение на изгарянето на бушона преглеждам веригата на кадровата-досега не намерих дефектни елементи ,както и елементите в захранването .Лека вечер и всичко хубаво.Благодаря още веднъж |
|
|
 |
|