|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 19:24 Заглавие: |
|
|
| bojitchko написа: | | Защо, бре?! |
Е как защо-за да е по-евтино.Като се чете тая тема човек ша си помисли че става дума за чипове по 50-100лв./бройката,а не за STK дето оригиналното 100% читаво не струва по магазините повече от 20лв.(айде 25лв. да ги сложим) и STR за 5лв.80ст.
Мене друго ми е чудно-и двата чипа са импулсни захранвания.Ако утре въпросната конструкция гръмне,като завиши и помели половината телевизор-кво прайм и дали евтиното и това че нещо е легнало 3-4лв. няма да ни излезе през носа? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dyp7 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 20:49 Заглавие: Ремонт на STK730-080 |
|
|
| При цялото ми уважение към всички мисля, че идеята на stoyangeo за ремонт на чипа беше не заради стойността му а заради това, че има много ментета и като изгориш няколко пъти с паричките и не е много приятно. А за аналога му с елементи не виждам какво може да „гръмне” при положение, че е почти 1:1 с оригинала . Аз лично съм го правил на пробна платка и телевизора работи повече от 2г. с него тъй като и аз изгорях няколко пъти с ментета. Подобни теми за ремонт на STK има и в много чуждестранни форуми за електроника. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 21:17 Заглавие: Re: Ремонт на STK730-080 |
|
|
| dyp7 написа: | | беше не заради стойността му а заради това, че има много ментета |
Ами аз явно съм кьорав щото във петия пост от тази тема има решение на проблема му с ментетата.Горе в ъгъла където пише червенкото "компоненти"-също.
А ментетата от този чип на пазара не са чак пък толкова много.Виж ако се търси този чип с презумпцията да е "до пет лева" или "до десет лева" или "два за лев и един бакшиш" вероятността да се набодеш с ментета е огромна.
| dyp7 написа: | | А за аналога му с елементи не виждам какво може да „гръмне” при положение, че е почти 1:1 с оригинала . |
Ами той оригиналния с който се произвежда телевизора както виждаш също дефектира.Та какво остава за тази недомислица правена в кръжока по трудово.Или твоя е по-добър и от оригиналния Може би е вечен Да кажем на инджинерите от Sanyo да те вземат на работа при тях Че те като видят тая ми ти плaтчица ще зарежат целите поточни линии и само такива платчици ще почнат да произвеждат.
| dyp7 написа: | | Аз лично съм го правил на пробна платка и телевизора работи повече от 2г. с него тъй като и аз изгорях няколко пъти с ментета. |
Голямо постижение.Жалко че няма ръкопляскащ емотикон.И до тоя фундаментален извод колко ти е свястно творението се стигна след единично наблюдение в продължение на 2 години.Неам думи. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
sms Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 23:14 Заглавие: |
|
|
Абе не мислех изобщо да пиша в тази тема ама като видях що се е нароило..............
-ментета е имало, и ще има.
-прекарани ще е имало, и ще има.
-ТНТМ е имало, и ще има.
-хитреци е имало, и ще има.
Това което се опитвате да направите е опитвано и правено от много хора преди вас, с успех или без успех.
А дали е икономически изгодно............./o Maitana а а а /
П.С. Bojilov не си го слагай, има неща от живота които трябва да се изживеят, просто няма начин. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|