|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoianivanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2010 14:45 Заглавие: |
|
|
| Ще се види кое е възможно като се види схемата и го отворя, стига да намерим такава, не ми се ще да симулирам с касета и да се чува шума от механиката, освен ако превключвателите касетофон/радио с дублиращи външни, позволяват да се лъже че има касета и да ползвам идеята ти, което не вярвам да е така, все пак апарата не е много стар, затова търся нестандартно решение за което беше и питането ми.............с пускане на сигнал от МР3 радиото да млъква, извадя ли жака да си свири, ама че блянове ще кажат професионалистите тук във форума а........................ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2010 20:01 Заглавие: |
|
|
Разкачаш двигателя на механиката и вместо него захранваш MP3-ката.
Ако не намериш схемата то експериментално ще се намери къде да вкараш сигнала така, че да се използват корекциите и усилването.
Отработена процедура. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
Vokil Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 21:16 Заглавие: |
|
|
На метро има чудесни адапторни касети за тая работа  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 6:24 Заглавие: |
|
|
| такава "чудесна" касета имам и то немска, но качеството на звука не може да се каже чудесно. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 23:23 Заглавие: |
|
|
| Още по лесно е да си купиш трансфертер за радио(към 15-20 кинта). Мушкаш в запалката и си слушаш МР3 от флашка или SD карта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2010 6:57 Заглавие: |
|
|
| Имаш предвид FM трансмитер, на пазара има бол от тях, но болшинството от тях страдат от съществен недостатък, това са евтини китайски боклуци - известно е, че в FM излъчванията за намаляване нивото на шумовете се използва преемфазис (повдигане на високите честоти) в предавателя и деемфазис (обратно подтискане на високите честоти) в приемника (това е регламентирано със стандарт), което в тези китайчета според мен го няма. Резултатът е, че приемникът си реже високите честоти, докато ниските направо раздрънчават говорителите много неприятно. Да се намери качествен трансмитер не е лесно.....опитвал съм с два и двата отидоха в кофата. |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2010 7:36 Заглавие: |
|
|
| stoianivanov написа: | | Имаш предвид FM трансмитер, на пазара има бол от тях...... |
Съвсем вярно.... и се избягва по метода които съм описал в единия от постовете си. Заблуждаваш касетофона, че свири на касета и подаваш сигнала от китаичето след предусилвателя. Избягват се шумовете и липсата на някои честоти. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2010 17:58 Заглавие: |
|
|
| Намерих време и отворих касетофона, ремъците бяха зле смених ги и работи перфектно. Понеже съм ретро маниак намерението ми е да оставя и касетофона да си работи, имам спомени с някой касети които си пазя (ех години.. години...). Състава на аудиопотока без крайни стъпала и веригата на главата е TDA1591 стереодекодер, от крачета 10,11 излиза стереосигнала, TEA6330T корекции, усилване, баланс, бас и т.н. на крачета 2,19 постъпва сигнала където смятам да запоя кабела за външен вход (Необходими ли са разделители кондензатори, ако да какви и каква стойност ?????). На панела на касетофона има бутон който превключва режимите радио/касета, без касетата да се вади. Смятам да монтирам микрик, който да прекъсва захранването на мотора, микрика ще е монтиран така че да не се задейства от нормалните касети, ще изтърбуша една касета и ще и монтирам някаква издатинка която да задейства микрика, по този начин ще се използва входа от външен аудиоизточник в режим касета, няма да има шумове от въртенето на механиката, вярно не се елиминират шумовете от предусилвателя на главата, но едва ли ще е значимо. Самата механика е проста с реверс и 2 вала с протиоположно въртене и притискащи ролки, демек следи се въртенето на задната ролка на касетата, при спиране превключва другия вал, главата и обръща посоката на въртенето. Правилна ли е тази постановка ? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2010 18:02 Заглавие: |
|
|
| Тя хубава тази постановка ,ама като спреш мотора ,няма ли да реверсира постоянно ,поради това че не се въртят и двете ролки ,нали това се следи ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 30, 2010 18:13 Заглавие: |
|
|
| като спра мотора нищо няма да се реверсира, механиката умира няма въртене, то там са механични лостчета със серво зъбчато колелце. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|