| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krastev Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 10:21 Заглавие: Ключ за перка 12V |
|
|
| Здравейте, изгоря ми управлението за перката на радиатора в колата, частта е скъпа и понеже тези дни се налага да пътувам търся временно решение. Искам да изкарам директен ключ в купето и да я пускам от него, проблемът е че тогава тя ще работи на максимална мощност - 390W, което означава много високи обороти. Въпросът ми е има ли такъв ключ с който ще мога да я пускам на степени, както е примерно ключът за парното. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sanitara16 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 10:26 Заглавие: |
|
|
| Поне кажи каква е колата. |
|
|
 |
ider Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 10:44 Заглавие: |
|
|
Ръчните команди ще доведът до забавяне,а "прегрят двигател" е
много по-скъп от всеки датчик. |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 12:25 Заглавие: Re: Ключ за перка 12V |
|
|
krastev,
Не си играй с охлаждането, за да не изтърбушиш двигателя, както ти казва колегата. То и с оригиналния датчик си работи на максимални обороти. Има и двускоростни, но тук явно случаят е с една. Датчикът обикновено командва реле, а то комутира вентилатора. Тъй, че ако кабелите до датчика не са по-дебели от един мм.квадратен, спокойно слагай какъвто и да е ключ. Пък като искаш на степени- ами включи парното и отнемай топлината от там! На степени и с отворени прозорци! _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 13:35 Заглавие: Re: Ключ за перка 12V |
|
|
При мен беше директно без реле , че му слагах защото ми заминаваше датчика постояно.. Сега е бетон. Може да си сложиш ключе паралелно на датчика т.е. принудително Ти да го пуснех, а ако забравиш... той сам пак да се пусне когато му дойде времето. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 17:59 Заглавие: |
|
|
Значи, ако е само за едно пътуване и то е относително кратко, пусни вентилатора постоянно. Сега ... скъп датчик, евтин датчик ... ами колкото струва, толкова. Ако искаш да върти перката от тук до Германия, може по средата на пътя да имаш купчина стопена пластмаса на мястото на електродвигателя.
И мен вече и да дишам ми е скъпо, ма па ако запра и ш'ма копат, ебаси. Та те така.
И другото. То, реално, ако не ползваш климатик (мръсна дума за мен!) то вентилаторът ти от Видин до Варна може да се включи между нула и един път. Стига да е без задръствания. Като пристигнеш, остави колата да поработи на тихи няколко минути и тогава я гаси. За всеки случай сложи едно ключе паралелно на датчика. Ако да видиш, че се вдига стрелката ... за собствено успокоение... _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 22, 2010 22:58 Заглавие: |
|
|
По-шеговита тема не съм виждал , датчика на перката бил скъп - я струва , я не 100км път гориво в пари . Като караш по магистралите и фарове не включвай , вдигат разхода с ( 2-5 ) % . |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 10:25 Заглавие: |
|
|
Ми аз не включвам фарове!
Много го мразя това с фаровете особено лятото. Пустиняшка работа. Мотивирано:
1. Вдигат разхода;
2. При мен вдигат повече разхода, щото преебават аеродинамиката;
3. Хабят се крушки;
4. Хабят се четки на алтернатора;
5. Некои палят на фарове и респективно ебават акумулатора...
и мн. др.
Другият аспект. Обичам да съм волна птица в природата. Да си карам по правилника. Да си мисля за каквото ми се мисли докато карам със съобразена скорост. За къде да бързам? И в такъв момент, някой олигофрен ми развали нирваната щото ми блесне с фарове. Тъпа работа... В някои страни дори е възприето да се кара на габарити в града при осветени улици. Счита се за връх на простотията да натрапваш присъствието си на пътя. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
krastev Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 11:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за съветите, въпреки че не намерих временно решение на проблема поне докато се върна от морето. Иначе както казах не е прецекан датчика, а управлението на перката, което й казва кога с какви обороти да се върти - има 7 скорости, то се продава в комплект със самата перка и струват поне колкото 10-тина датчика, сериозно. Кофтито е че не мога да свържа перката директно защото тогава върти на максимална скорост и сигурно няма да издържи дълго, особено ако попадна в километрично задръстване при 38 градуса външна темп., а да пускам парно в такава ситуация.. С ключето е добър вариант, но ако можеше да върти без се натоварва на макс, а примерно на 2/3. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 23, 2010 11:07 Заглавие: |
|
|
И все пак .. да споделиш каква е колата, а? _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|