| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evgenyiy1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 6:41 Заглавие: |
|
|
| Пробвай с 220nF вместо 1.5uF. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 22, 2010 18:38 Заглавие: |
|
|
има известни подобрения,сега около 3000-3500 започва да прави мизери.
Ще пробвам с 47nf. _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 23, 2010 8:11 Заглавие: |
|
|
| Biser написа: | | ... С1 трябва да го няма, за да работи схемата по-добре! |
Петров, имах предвид, че не е автотрансформаторна, които обикновено работят с последователно свързан към нисковолтовата част резонансен кондензатор. Б114 работи без такъв.Тя е разработена за 8 цилиндрови двигатели и е "по-бърза"-с малка индуктивност в нисковолтовата част и с много повече навивки във вторичната намотка. _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 26, 2010 23:21 Заглавие: |
|
|
колеги ще продължа тук за да не отварям нова тема че само се пълни форума с разни....
Така...нещата с въпросната бобина Б-114 до никаде не стигнаха и само мизери,не иска и не иска....
Сега съм се спрял на следния варян и горещо се надявам да ми дадете "едно рамо"
EDIS 4
http://www.autosportlabs.net/Ford_EDIS_technical_information#Multiple_coil_primaries_per_driver
Тук има малко инфо за него.
Въпроса ми е сигнала "SAW" който е 5V да го свържа в Т.1 от ECU-то а сигнал "PIP" който е 12V да отиде на Т.2 на снимка "1".
Дали ще може да се осъществи нормална комумикация и ще сработят 2-та модула.
ECU-то няма оделен чип за аванс кореция! и в делкото има само датчин за Хол и малко умекнали пружини на тежестите.
Благодаря предварително. _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 02, 2010 7:18 Заглавие: |
|
|
Неразбрах все пак ,каква кола искаш да подкараш с това и как така не ти стига тока.Защо не използваш някое заводско с фиксирано време на зареждане на бобината?
Можеш да сложиш и друго еку с възможности да коригира аванса софтуерно.Опеловите са доста евтини. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 02, 2010 19:02 Заглавие: |
|
|
Колата е Мазда но ECU-то има само възможност да управлява продължителността на отварянето на инжекторите.
Няма аванс процерос за запалването в ECU-то.
Делкото е с един датчик на Хол и "омекнали" аванс пружини.
Има само един транзистор - играе ролята на ключ,който свърза запалителната бобина към маса,след получаването на сигнал от същит процесор който определя продължителността на инжекторите.
EDIS4 искам намерение да сложа поради факта,че ще имам самостоятелна бобина на всеки цилиндър.Предполага се че ще се отрази на мотора поне като разход на гориво мъничко и лека динамика - надявам се
Имма леко претеснение от този факт че именно това ECU няма аванс корекция и не знам дали ще се разберат с EDIS-са. _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 02, 2010 22:36 Заглавие: |
|
|
там зъбите са 60-2 а на твоето делко са само 4 и нищо няма да излезе.
за да го монтираш ще трябва да оставиш делкото да си изпраща импулсите и към оригиналното еку и да монтираш фланец със зъби 60-2 на коляновия вал и отделен датчик.Аванса няма да ти е съобразен с този мотор и няма да имаш ефект.На форда трудно се мапва.
Ако става въпрос за тази - 626 GD 2.0L FEI с датчик на разпределителния вал тя си управлява аванса и може да се мапва всичко.Изпрати ми бин файла да го прегледам и може би да ти го редактирам малко  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2010 10:44 Заглавие: |
|
|
Да точно този модел е колата 2.0L 8V FEI
Ето това е файла,свален е с Улиям програматор.
Файла е свален и записан на друг EPROM и сега колата работи с "записаният" файл. - което ще рече че давам коректен такъв.
Благодаря предварително.
Приятен и успешен ден. _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2010 20:06 Заглавие: |
|
|
За съжаление файла ти е от аналоговия компютър и не съм правил такъв.Лошото е че няма програма а няколко ацп-та за адресиране и цапове на изходите.
Ще опитам ,но не искам да се сърдиш ако нищо не стане и може да се наложат няколко презаписа докато се ориентирам и успея да направя нещо смислено.Сложи и цокъл за чипа.
Като начало кажи какво искаш да постигнеш,нещо сменял ли си по двигателя и дали е само на бензин.Къде мислиш че ти куца нещо -при какви обороти,натоварване и т.н.Клапаните регулирани ли са и центровките дали са наред?Този мотор си е добре като е наред и без да го пипаш много.
Ako искаш мога да ти пратя някоя и друга книжка за центровките. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2010 22:51 Заглавие: |
|
|
Да ще се радвам на някоя друга литературка....
Колата се кара само и единствено на бензин,газова нямам никакви намерение да слагам - не сам и фен
Направил съм преди 1 месеца реглаж на клапаните,но то беше за профилактика.
За модефициране имам много идеи и живот и здраве дано стане нещо през септември.
Цокъл съм сложил от одавна на EPROM-ма.Взех си електически изтриваем а не като оригиналния с UV лампа и сега карам с него.
Центровката е добре,даже съм я дръпнал напред - с една идея живна и иридиеви свещи на 2500км.
Да си призная ,аз вече съм се примирил че от това ECU нищо не става,но ако е възможно да се изтиска още от него....те по рождение почти всичките са си осакатени поради ред причини...екологични норма като за начало,данаци за мощтност...
Мотора е много корав икато "хардуерно" има много хляб в него,но електрониката е доста морялно остаряла....затова е цялата манипулация.
На нея и куча малко в ниските да набира до към 3000обр.След това е като откачена....това според мен се дължи и на генерацията която е 4-1..а не 4-2-1....и маи затова я спъва...
Като динамика мога да споделя следното: паргава е за 90к.с автомобил с 8 клапана и 2.0л мотор,има добър въряш момент - 153Nm/2500obr !!!!
Дразни ме това че няма аванс коректор и имено затова сам се засилих към EDIS4..... започнаха да ме убеждават че няма да стане "синхрона" между това ECU което няма аванс процесор и EDIS4.
Виж ако може да се направи изобщо нещо с файла...ако не здрава да е.Няма да се сърдия за нищо колега.
Ако не е тайна какви карти се разчитат - записани в ECU-то и ако въпроси съм насреща.
Пращам снимка на ECU-то
Приятна вечер  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
|