|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2010 21:39 Заглавие: |
|
|
Днес се разходих до същия язовир... 16 кефала и 3 много яки червеноперки. До към 14:30 часа. След това задуха много силен вятър и се отказах. Междувременно, понеже съм много учен, в един момент оставих телескопа върху столчето - нещо, което не си спомням да съм правил до сега. После се разсеях нещо, и ... седнах. Звукът, които се чу, не го пожелавам на никой. ... Втория по големина настав - стана на трески. Любимото ми карбонче - отиде на кино...  _________________ ................................................................
Не можеш два пъти да нагазиш в една и
съща река!... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2010 7:33 Заглавие: |
|
|
Вчера от 14 до 19 часа и аз ходих до моста на с. Лисиците. Язовир Студен кладенец е пълен до горе, но костур няма. Останах си само с 10км. ходене.
По принцип не гоня кленове и червеноперки и не мога да кажа как е там положението. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2010 17:47 Заглавие: |
|
|
Фикри, на "нашия" язовир, костураджийте замятат на малки рибенца от самия водоем. По - скоро дребни кефалчета, и уклейчета... На дребни слънчевки /специално тук/, не съм имал добри резултати, въпреки, че също ги има. При вас, може би, сте я "приучили" на такава стръв. Не знам. Тук е пълно с малки рибета, и с рачилото, или с по - голямо сакче, дори и без стръв / в рачилото/, се набавят много лесно. Лови се "на плувка", като се търсят дълбоките места /там, където минава коритото на реката и пр./ Няма начин да не хванеш нищо. Понякога се налага да потърсиш ново, и ново място. Костура е така. На пасажи е, и не и идва при теб. Ти трябва да "отидеш при него". Знам, че ти е известно всичко това, ама - нали. Лаф да става.  _________________ ................................................................
съща река!... |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2010 13:45 Заглавие: |
|
|
По пътя към Кърджали,след Червен.Няма как да дам по-точни координати,защото бях уморен от бач и дремах по пътя.Но сигурно ще има хора дето са ходили и ще познаят мястото.Захранка с кроасан...,на царевица.
В сряда вечерта беше...4 килца...  _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2010 14:00 Заглавие: |
|
|
Ква е таа риба, бре? Бял амур ли, кво ли?!
... Ама, нали повече зяпах в "рибарките", та може и да не съм познал...
| Цитат: | | В сряда вечерта беше...4 килца... |
Ииии, ко я напраихме. Дай рецепта. Може и в другата тема... _________________ ................................................................
съща река!... |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2010 14:59 Заглавие: |
|
|
Ех,Helios,не мож' ли позна толостолопа...аз,пишмания рибар,още във водата го усетих какво е...
...иначе казват хората,имало и амури там(огромни,не големи).
Ех,Helios,("рибарките"...не гледаш където трябва. Иначе "рибарките" са без грешка.Сериозни момичета са!!!Без майтап).В интерес на истината,на въдицата на дясната рибарка се закачи и го бори тя,но аз го извадих.
Рецепта:
Палиш скарата...мяташ го и си пийкай биричката...приказка...
Имам снимки с едно шаранче,12 килца,от миналата година,ама незнам актуално ли е още мястото(за т'ва не ги и качвам)...ако е,ще кажа. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 08, 2010 15:10 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ..Имам снимки с едно шаранче,12 килца,от миналата година,ама незнам актуално ли е още мястото(за т'ва не ги и качвам)...ако е,ще кажа... |
...Актуално, ще да е! ... И аз имам "препарирана" главица на 11-килограмов шаран. Рекорда ми за сега. Ще я снимам, щото..."рибар, на рибаря не вЕрва"...
пп - не искам да ми вярваш, но исках да кажа: "бял толстолоБ"!... А казах амур... Тааа този толстолоб, е от рибите, които "не кълват на нищо", или се хващат "случайно". Търсят ги на разни екзотични стръви като - китка магданоз, и разни подобни екзотики... Царевицата е един от вариантите... Е, чудесен екземпляр! Радвам се!  _________________ ................................................................
съща река!... |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 29, 2010 14:14 Заглавие: |
|
|
Пиша малко "след себе си", ама гледам, че темата позамря, а пък сега им е сезона на мирните риби, та исках да споделя малко емоций...
... Преди 3-4 дни се отзовах на едно място... Язовир, който е бил под аренда, и вече не се пази. Слушах преди това за разни - почти трофейни улови от него язовир, и понеже съм свикнал да спазвам правилата, и да не "нагазвам в чужди води" - все не се решавах да се замъкна там с въдиците... Мразя да се усещам като бракониер, и до последно питах, разпитвах дали наистина язовира е "свободен" вече... Оказа се, че - да!
Тааа, взех една консервичка със сладка церевица, и с /полу/виновно изражение се довтасах на мястото. Гледам - папури, шавари...абе - шаранска му работа. Хвърлих 20-тина зрънца от царевичката на мястото, което ми хареса и започнах да разпъвам карбончето. Дълбочина - около 80 см., и як шавар наоколо... Викам си - "тук ще е"! ... Извадих едно шаранче - под килограм, едно още по - малко и няколко каракуди. Кълването беше някак странно. Не повежда плувката, както само шарана го може, а някак притрепва вертикално, като че ли кълве дребно костурче... Изпуснах 5-6 риби така, и реших при първото почукване да засичам... В един от следващите моменти, при същото почукване засякох, и извадих...счупена кукичка. Все едно бях закачил пън. Кукичката беше "златен лъв" - дебелостенна. Бях стегнал аванса почти до край, защото рибата обикновено набиваше в шавара... Последва и едно късане, и в следващия момент ... нещо ме накара да забравя всичко около себе си... Твърд удар, съпроводен с дълги разходки на кукичката из целия язовир. Парчето беше огромно /за моя такъм/! Пореше водата като подводница, и сякаш искаше да ми каже: " не те е..вам за нищо". Няколко пъти го докарвах на 5-6 метра от мен, с ясното чувство, че влакното няма да издържи ако съм прекалено припрян. Кипчето чакаше реда си. Даже се чудех - дали няма да се окаже малко... Попритегнах аванса и реших, че идва моя ред. "Нещото" отсреща започна да се подчинява и мислите ми отлитаха вече към тигана, когато...пущиняка се "обърна" /шаранджийте знаят как/, и... сряза влакното... Щях да си изям т......., ако бяха по-близко. Е, оцеляха. Оцеля и шарко... Да е жив и здрав!................... Мамка му!  _________________ ................................................................
съща река!... |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 12:23 Заглавие: |
|
|
Има ли рибари тука
Я кажете някой язовир където да починеме за 10-ина дена на палатки и да има и рибоци естествено.Ако може актуална информация.Аз лично се двоумя между Жребеца и Огоста  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 12:38 Заглавие: |
|
|
Ето тук http://forum.nariba.com/ се регистрираш за две минути и четеш. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|