Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Към рибарите
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Вто Юли 27, 2010 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес се разходих до същия язовир... 16 кефала и 3 много яки червеноперки. До към 14:30 часа. След това задуха много силен вятър и се отказах. Междувременно, понеже съм много учен, в един момент оставих телескопа върху столчето - нещо, което не си спомням да съм правил до сега. После се разсеях нещо, и ... седнах. Shocked Звукът, които се чу, не го пожелавам на никой. Very Happy ... Втория по големина настав - стана на трески. Crying or Very sad Любимото ми карбонче - отиде на кино... Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2010 7:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера от 14 до 19 часа и аз ходих до моста на с. Лисиците. Язовир Студен кладенец е пълен до горе, но костур няма. Останах си само с 10км. ходене.
По принцип не гоня кленове и червеноперки и не мога да кажа как е там положението.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 28, 2010 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Фикри, на "нашия" язовир, костураджийте замятат на малки рибенца от самия водоем. По - скоро дребни кефалчета, и уклейчета... На дребни слънчевки /специално тук/, не съм имал добри резултати, въпреки, че също ги има. При вас, може би, сте я "приучили" на такава стръв. Wink Не знам. Тук е пълно с малки рибета, и с рачилото, или с по - голямо сакче, дори и без стръв / в рачилото/, се набавят много лесно. Лови се "на плувка", като се търсят дълбоките места /там, където минава коритото на реката и пр./ Няма начин да не хванеш нищо. Понякога се налага да потърсиш ново, и ново място. Костура е така. На пасажи е, и не и идва при теб. Ти трябва да "отидеш при него". Wink Знам, че ти е известно всичко това, ама - нали. Лаф да става. Wink
Върнете се в началото
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Нед Авг 08, 2010 13:45    Заглавие: Отговорете с цитат

По пътя към Кърджали,след Червен.Няма как да дам по-точни координати,защото бях уморен от бач и дремах по пътя.Но сигурно ще има хора дето са ходили и ще познаят мястото.Захранка с кроасан...,на царевица.

В сряда вечерта беше...4 килца... Very Happy
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 08, 2010 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ква е таа риба, бре? Бял амур ли, кво ли?! Rolling Eyes
... Ама, нали повече зяпах в "рибарките", та може и да не съм познал... Very Happy

Цитат:
В сряда вечерта беше...4 килца...

Ииии, ко я напраихме. Дай рецепта. Може и в другата тема...
Върнете се в началото
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Нед Авг 08, 2010 14:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing
Ех,Helios,не мож' ли позна толостолопа...аз,пишмания рибар,още във водата го усетих какво е...
...иначе казват хората,имало и амури там(огромни,не големи).
Ех,Helios,("рибарките"...не гледаш където трябва. Laughing Laughing Laughing Иначе "рибарките" са без грешка.Сериозни момичета са!!!Без майтап).В интерес на истината,на въдицата на дясната рибарка се закачи и го бори тя,но аз го извадих. Very Happy
Рецепта:
Палиш скарата...мяташ го и си пийкай биричката...приказка...
Имам снимки с едно шаранче,12 килца,от миналата година,ама незнам актуално ли е още мястото(за т'ва не ги и качвам)...ако е,ще кажа.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 08, 2010 15:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
..Имам снимки с едно шаранче,12 килца,от миналата година,ама незнам актуално ли е още мястото(за т'ва не ги и качвам)...ако е,ще кажа...

...Актуално, ще да е! ... И аз имам "препарирана" главица на 11-килограмов шаран. Рекорда ми за сега. Ще я снимам, щото..."рибар, на рибаря не вЕрва"... Wink

пп - не искам да ми вярваш, но исках да кажа: "бял толстолоБ"!... А казах амур... Тааа този толстолоб, е от рибите, които "не кълват на нищо", или се хващат "случайно". Търсят ги на разни екзотични стръви като - китка магданоз, и разни подобни екзотики... Царевицата е един от вариантите... Е, чудесен екземпляр! Радвам се! Wink
Върнете се в началото
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 29, 2010 14:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиша малко "след себе си", ама гледам, че темата позамря, а пък сега им е сезона на мирните риби, та исках да споделя малко емоций...
... Преди 3-4 дни се отзовах на едно място... Язовир, който е бил под аренда, и вече не се пази. Слушах преди това за разни - почти трофейни улови от него язовир, и понеже съм свикнал да спазвам правилата, и да не "нагазвам в чужди води" - все не се решавах да се замъкна там с въдиците... Мразя да се усещам като бракониер, и до последно питах, разпитвах дали наистина язовира е "свободен" вече... Оказа се, че - да!
Тааа, взех една консервичка със сладка церевица, и с /полу/виновно изражение се довтасах на мястото. Rolling Eyes Гледам - папури, шавари...абе - шаранска му работа. Хвърлих 20-тина зрънца от царевичката на мястото, което ми хареса и започнах да разпъвам карбончето. Дълбочина - около 80 см., и як шавар наоколо... Викам си - "тук ще е"! ... Извадих едно шаранче - под килограм, едно още по - малко и няколко каракуди. Кълването беше някак странно. Не повежда плувката, както само шарана го може, а някак притрепва вертикално, като че ли кълве дребно костурче... Изпуснах 5-6 риби така, и реших при първото почукване да засичам... В един от следващите моменти, при същото почукване засякох, и извадих...счупена кукичка. Все едно бях закачил пън. Кукичката беше "златен лъв" - дебелостенна. Бях стегнал аванса почти до край, защото рибата обикновено набиваше в шавара... Последва и едно късане, и в следващия момент ... нещо ме накара да забравя всичко около себе си... Твърд удар, съпроводен с дълги разходки на кукичката из целия язовир. Парчето беше огромно /за моя такъм/! Пореше водата като подводница, и сякаш искаше да ми каже: " не те е..вам за нищо". Няколко пъти го докарвах на 5-6 метра от мен, с ясното чувство, че влакното няма да издържи ако съм прекалено припрян. Кипчето чакаше реда си. Даже се чудех - дали няма да се окаже малко... Попритегнах аванса и реших, че идва моя ред. "Нещото" отсреща започна да се подчинява и мислите ми отлитаха вече към тигана, когато...пущиняка се "обърна" /шаранджийте знаят как/, и... сряза влакното... Щях да си изям т......., ако бяха по-близко. Е, оцеляха. Оцеля и шарко... Да е жив и здрав!................... Мамка му! Wink
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 12:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Има ли рибари тука Very Happy
Я кажете някой язовир където да починеме за 10-ина дена на палатки и да има и рибоци естествено.Ако може актуална информация.Аз лично се двоумя между Жребеца и Огоста Very Happy
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето тук http://forum.nariba.com/ се регистрираш за две минути и четеш.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 7 от 8

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети