| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
capitani Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 09, 2010 20:55 Заглавие: Монтаж на автоаларма на Mercedes 124 200D 1988г.-Решено |
|
|
Колеги наложи ми се монтирам аларма на мерцедес но проблем се оказа вързването на изводите за централното,намерих кабелите които управляват заключване и отключване но не е като при другите коли.Пробвах по фиг.4 но нестана нещо,може и аз да бъркам някъде.Ако някой даде идея как ще стане ще съм благодарен.Алармата е Beeper-V710

Последната промяна е направена от capitani на Вто Авг 10, 2010 20:56; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 09, 2010 22:02 Заглавие: re |
|
|
Управлението е по един кабел. Минус(отваря),плюс( затваря) или обратно беше.Кабелчето го намираш от маншона между вратата и купето. Черен и виолетов са заедно.
Оранж за + 12 V
Розов за - 12V
След като откриеш кой е кабела за управлението го резваш.
Зеленият е от към колата а белият към вратата.
Дано съм бил ясен.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 7:52 Заглавие: |
|
|
| Намерил съм кабелите които идват от вратата червено/бял,син и кафяв.Вързал съм ги както е показано по схемата червено/бял трябва да е управление,същото и както казва колегата gmg_service но не се получава. |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 8:07 Заглавие: .. |
|
|
| Тоя модел Мерцедес трябва да е с компресор за централното и трябва да се увеличи времето на задържане на релетата на алармата . Виж и в упътването - трябва да се влезе в режим " програмиране " и от там да се увеличи , по спомен от 0,4 сек за електронно заключване , да стане на 3,5 сек за пневматично заключване . |
|
|
 |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 10:20 Заглавие: re |
|
|
Според мен червено-бял е +12V.
А управлението трябва да е син. |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 17:01 Заглавие: |
|
|
Прав е gmg_service.
Синия го прекъсваш.И от тази картинка се ориентираш кое къде.Това са вградените в алармата 2 релета за ЦЗ:
Умишлено не съм нарисувал бобините на релетата.За простота.Ако объркаш последователността на кабелите,най-вероятно ще ти изгори пътечка в алармата(ако няма предпазители).Аз не мога да определя цветовете на снимката. Иначе бих ти посочил точно кабеляците на буксата на централното.От 6-те кабела,2 трябва да дадеш на късо.На 2 подаваш захранване и останалите 2 са ти вход и съответно изход.
Ако синия от лявата врата не ти работи или е блокирал патрона,става и от дясната,но там е зелен.
Писаното от Чавдар,за времето на импулса,също е вярно.На някои се задава с джъмпер,а на други времето се програмира.Трябва да прочетеш в инструкцията.
П.П.
gmg_service благодаря за помоща за онова дистанционно.  _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 10, 2010 20:54 Заглавие: |
|
|
| Точно така трябва да е от колата синия го прекъсвам червено/бял-заключва,кафяв-отключва вързват се по схемата (фиг.4) заключващия импулс е 4 сек.Мерси на всички колеги които се отзоваха. |
|
|
 |
|