Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Монтаж на автоаларма на Mercedes 124 200D 1988г.-Решено

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
capitani
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 09, 2010 20:55    Заглавие: Монтаж на автоаларма на Mercedes 124 200D 1988г.-Решено Отговорете с цитат

Колеги наложи ми се монтирам аларма на мерцедес но проблем се оказа вързването на изводите за централното,намерих кабелите които управляват заключване и отключване но не е като при другите коли.Пробвах по фиг.4 но нестана нещо,може и аз да бъркам някъде.Ако някой даде идея как ще стане ще съм благодарен.Алармата е Beeper-V710

Последната промяна е направена от capitani на Вто Авг 10, 2010 20:56; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
gmg_service
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Авг 09, 2010 22:02    Заглавие: re Отговорете с цитат

Управлението е по един кабел. Минус(отваря),плюс( затваря) или обратно беше.Кабелчето го намираш от маншона между вратата и купето. Черен и виолетов са заедно.
Оранж за + 12 V
Розов за - 12V
След като откриеш кой е кабела за управлението го резваш.
Зеленият е от към колата а белият към вратата.
Дано съм бил ясен. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
capitani
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 10, 2010 7:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерил съм кабелите които идват от вратата червено/бял,син и кафяв.Вързал съм ги както е показано по схемата червено/бял трябва да е управление,същото и както казва колегата gmg_service но не се получава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Вто Авг 10, 2010 8:07    Заглавие: .. Отговорете с цитат

Тоя модел Мерцедес трябва да е с компресор за централното и трябва да се увеличи времето на задържане на релетата на алармата . Виж и в упътването - трябва да се влезе в режим " програмиране " и от там да се увеличи , по спомен от 0,4 сек за електронно заключване , да стане на 3,5 сек за пневматично заключване .
Върнете се в началото
gmg_service
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Вто Авг 10, 2010 10:20    Заглавие: re Отговорете с цитат

Според мен червено-бял е +12V.
А управлението трябва да е син.
Върнете се в началото
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Вто Авг 10, 2010 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав е gmg_service.
Синия го прекъсваш.И от тази картинка се ориентираш кое къде.Това са вградените в алармата 2 релета за ЦЗ:

Умишлено не съм нарисувал бобините на релетата.За простота.Ако объркаш последователността на кабелите,най-вероятно ще ти изгори пътечка в алармата(ако няма предпазители).Аз не мога да определя цветовете на снимката. Sad Иначе бих ти посочил точно кабеляците на буксата на централното.От 6-те кабела,2 трябва да дадеш на късо.На 2 подаваш захранване и останалите 2 са ти вход и съответно изход.
Ако синия от лявата врата не ти работи или е блокирал патрона,става и от дясната,но там е зелен.
Писаното от Чавдар,за времето на импулса,също е вярно.На някои се задава с джъмпер,а на други времето се програмира.Трябва да прочетеш в инструкцията.
П.П.
gmg_service благодаря за помоща за онова дистанционно. Wink
capitani
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 10, 2010 20:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно така трябва да е от колата синия го прекъсвам червено/бял-заключва,кафяв-отключва вързват се по схемата (фиг.4) заключващия импулс е 4 сек.Мерси на всички колеги които се отзоваха.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети