| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Авг 15, 2010 19:17 Заглавие: 2 x LM338T в паралел някой правил ли е ? |
|
|
Идеята ми е да намаля максимално топлоотдаването тъй като при линейните стабилизатори си е доста голям проблем. Става въпрос за "лабораторен" стабилизатор тъй като от скоро се разделих с предния. Трансформатора след грец и филтрация изкарва около 33V при 4А товар. Мислех в началото да ползвам само 1 LM338 но ми се струва, че ще имам доста проблеми с охлаждането. Гледах схемите от PDF а за 2броя но нещо не ми допаднаха от гледна точка на това, че има и ОУ, а мястото е много ограничено в кутията която е от АТX и трафа е вътре.. Предвиден е 80мм вентилатор + термо датчик на радятора. Та идеята ми е 2 стабилизатора в паралел като изходите им са през 0,1ом резистори, общ потенциометър, 2 отделни резистора от OUT към АDJ. Някой правил ли е подобна схема? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 15, 2010 23:00 Заглавие: |
|
|
| Общото количество на разсейваната топлина ще остане същата ,само ще се разпредели между няколко корпуса ,виж прикрепения файл |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 15, 2010 23:14 Заглавие: |
|
|
Да аз съм го гледал...и този Явно не съм се изразил правилно то общата ще си остане толкова като топлина мен не ме притеснява просто ако се разпредели върху 2 та би трябвало да е по-добре. Това е последния линеен стабилизатор който правя май Попринцип мислех да го правя DC-DC но няма да е този..  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 19:15 Заглавие: |
|
|
| А как смяташ да направиш DC-DC конвертор който да си изменя напрежението така както ти искаш? Имаш ли нещо конкретно като схема? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 16, 2010 19:42 Заглавие: |
|
|
Схемата лесна 1-30В но проблема е в ампеража поне проблем на "хартия" най вероятно ще се наложи да си пойграя малко с допълнителни транзистори. Но имам някой други съображения заради който не искам да е ДЦ2ДЦ за конкретния изправител. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 18:16 Заглавие: |
|
|
| Аз имах предвид идеята ти с импулсно захранване, явно не съм се изразил добре. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 18, 2010 18:54 Заглавие: |
|
|
Подкарах ги аз в паралел по моя схема, не от pdf а ама и 2 като на 1-2А греят като скъсани. Много ме хвана яд... определено е последния линеен стабилизатор който ползвам. И аз за dc2dc ти говорех по горе... регулеруемо.
п.п. Оставям ги така и колкото изкарат, изкарат... Ще им сложа едно реле което автоматично ще превключва 2ричната намотка така, че при ниски изходни напрежения да работи на по ниски входни стабилизатора ..
Tемата е за коша...  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|