Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с 24db антенен усилвател
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ainstain_92
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 0:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз на скоро питах един от работниците на евроком за този вид усилвател и ми каза че ако прекалено много се усиля сигнала ще се получи мрежа на екрана и за това да търся усилвател със промяна на дб или другия вариант бил със тови вид tap сплитери и до колкото си спомням ми каза нормално до 11 или 12 дб ако го усиля ще се оправи картината Cool Утре като го вържа ще пиша кво се е получило Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 8:54    Заглавие: Отговорете с цитат

А да вземеш да поискаш от кабелната да ти осигурят нормален и честотно изравнен сигнал, както е по стандарт и ги задължава лицензията? (65dB)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ainstain_92
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 9:48    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен вече ми омръзна да се оплаквам, пък и като съм накрая на селото и сега сменят всчките циментови дереци за напрежението и хубавите асвалтирани пътица разкопаха и просто нямам думи. Като стане обяд и човек като седне да обядва и да гледа тв, EVN тогава се сети да спре тока за 1-2 часа и направо ми е писнало от нашата държава Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А без усилвателя как беше картината? Вероятно му идва много високо нивото на входа и се получава кросмодулация. Накарай техниците от кабелната да ти измерят нивото на сигнала при теб, най-ниското и най-високото. Възможно е да не са изравнени нивата и на долните канали са прекалено високи, а на горните прекалено ниски. Може пък сигнала да си идва при теб вече с кросмодулация. Като получиш TAP-чето го свържи преди усилвателя за проба. Ама на оставяй изхода на TAP-чето свободен, а му свържи един резистор 75 ома. И последно предположение, чиято вероятност да е вярно е 99%: усилвателя е за боклука.
Върнете се в началото
petromaniq66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

И техниците ще си счупят краката да мерят.... най-много да го "склонят" към цифров приемник.
Върнете се в началото
ainstain_92
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 19:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми има цифров приемник но за 32" джам а няма как да стане към малкия ми беко Laughing Laughing

И така днес отидох до магазина и поговорих с продавача и му казах каква е ситуацията и подменихме така наречения антенен усилвател Smile Smile
ето ви малко материал за гледане Very Happy Very Happy
http://store.picbg.net/pubpic/9A/2D/3a24078dd2239a2d.JPG
а после ще разбера как е положението с новата джаджа Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
petromaniq66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Този Бечо Scart няма ли или друго Video IN?
Върнете се в началото
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 20:01    Заглавие: Отговорете с цитат

На тоя новия усилвател, червената врътка да не е за регулиране на максималното усилване? Ако се намали оттам, няма ли подобрение?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ainstain_92
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

ооо тва вече е друго нещо няма мрежа пък и в описанието пише че има изглаждащ филтър Razz Тва е мноу по добре от предишния китук Very Happy Very Happy и то за 14лв Laughing Laughing Laughing

petromaniq66, еми има но цифровия приемник е на друг тв а аз искам за другите 4 телевизора по силен сигнал Laughing Laughing другия вариант е поръчка на 4 цифрови приемници ама няма да се плаща 9лв такса Laughing Laughing общо взето гледам да мина между капките Laughing Laughing Cool
Върнете се в началото
Fender_str
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 19, 2010 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип колегата е прав за 65-те децибела и вероятно(не съ сигурност) толкова достигат до кабела на входната ви врата, въпроса е, че вероятно(ако не със сигурност) договора ви не е за 5 телевизора (нали така, един цифров приемник и 4 аналогови телевизора) И понеже се водите с едни или два, а не с 5 телевизора никой няма да ви докара сигланл 74-75 децибела на входната врата за да може като ги цепнат с един сплитер или таб до всеки телевизор да достигне достатъчно входно ниво. Говоря като човек който работи в кабелна телевизия и всеки ден се сблъсква с това. Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети