| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2010 15:27 Заглавие: Powershot A460 умряла бленда |
|
|
Здравейте! От няколко дена имам този проблем с фотоапарата. Preview-то е ОК, снимките излизат почти бели, освен ако не съм в тъмна стая, клипове снима нормално. За ремонт в нелицензиран сервиз ми искат 50-60 лева, и то ако не е заминал двигател. В сервиз на канон само диагностиката ще ми е 20 лева, нататък не искам и да знам. Подобен фотоапарат може да се намери днес за 200лв. Предвид че съм го ползвал 3 години, съветът на моя роднина, занимаваща се с фотография, е да го хвърлям. Аз обаче искам да опитам да го ремонтирам. За да се стигне до блендата... ще трябва да го разглобя на съставните му части, също така от опит знам, че фотоапаратите са много ремонтотрудни - отварял съм А510, ако не греша. Някой ако има да каже някоя хубава дума по въпроса - нека каже  _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2010 16:13 Заглавие: |
|
|
Веднъж като извършиш операцията, 50-60лв. ще почнат да ти се струват малко. Да не говорим, че трябва да се заяви съответния чарк, може да има и доставка, и ела да видиш. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2010 17:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Някой ако има да каже някоя хубава дума по въпроса - нека каже |
Досега съм оправил 2 ,все собствени ,не смятам ,че положението е толкова тежко , при тази цена на ремонтите ,доста хора си купуват нови ,е всеки си смята за себе си . Като снимаш на светло -има ли ивици хоризонтални светли по цялата снимка ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2010 20:31 Заглавие: |
|
|
Има хоризонтални ивици. Така и не знам от какво се получават. _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 1:28 Заглавие: |
|
|
И моите подозрения са тези... трябва да се отвори и да се види. Пробвах с леко почукване по корпуса и по обектива - без ефект. Също пробвах ръчните настройки - да не би случайно проблемът да е софтуерен и фотоапаратът да не преценява правилно ситуацията. Нямаше ефект.  _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
mitakis Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 10:43 Заглавие: |
|
|
Здравейте. Имах същия проблем, описан в първия пост, само че със Samsung L730. Снощи като изчетох темата , разбрах на какво се дължи проблема (ELP, ). Оказа се, че при първото отваряне на апарата (заради незатворен обектив) е прекъснат лентовия кабел на блендата. Днес седнах, оправих кабела и апарата взе, че проснима както си трябва .
lio Kler, отваряй смело, само така можеш да го оправиш. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 05, 2010 18:01 Заглавие: |
|
|
| mitakis написа: | е прекъснат лентовия кабел на блендата. Днес седнах, оправих кабела и апарата взе, че проснима както си трябва .
lio Kler, отваряй смело, само така можеш да го оправиш. |
Много ми е интерсно, как оправи прекъсналия кабел? Като се пишат такива работи-мисли ли се? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
mitakis Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2010 9:42 Заглавие: |
|
|
| Мисли се. Кабелът беше прекъснат в близост до спойка, зачистих с мак.нож покритието над прекъсналата писта и с малко тинол работата стана. |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 06, 2010 17:26 Заглавие: CANON repair ........ |
|
|
Здравей !Не се занимавай с глупости - цената на апарат втора употреба от моделите А460 ..А470 в перфектно техническо и визуално състояние са вече по 40-100 лева ( в зависимост все пак от визуалното състояние и окомплектовката ) .
Вероятността да го поправиш сам е нищожна ,а цената на оторизиран ремонт не е оправдана за конкретният модел .
Не е дефект на CCD матрицата ,а най-вероятно проблема ,описан от ELP .
http://hardwarebg.com/forum/archive/index.php/t-69194.html
Виж нещо ,което съм дал на мераклия за ремонт като наръчник преди да си разколачи своят -
http://qman.fotokala.ee/
Виж и моя обява тук -
http://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=346404&t=346404&offset=all&&phorum_uriauth=#reply_346404
Виж и малка част ( над 250-300 модела) от това ,което съм имал или имам тук -
http://cmdj7.snimka.bg/
и вместо да си губиш времето кажи дали да ти търся обективният модул или цял апарат .................
Мисля ,че раполагам със сервизна документация за CANON PowerShot A4xx модели ,но обектив също мога да доставя при късмет .
Между другото апаратчето снима много добре за ниският си клас .
Поздрави и пиши какво ти трябва
ПП . .......и специално за Митко (mitachi)  |
|
|
 |
|