Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос относно потенциометър за микрофон
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
joro_1
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 8:23    Заглавие: Отговорете с цитат

От снимките които си дал не е ясно замасен ли е корпуса на потенциометъра, но пък и това не е правилния подход.
Между микрофона и предусилвателчето не трябва да има допълнителни резистори, всякакво регулиране на усилването се прави след предусилвателя, иначе затихваш слабия микрофонен сигнал, разсъгласуваш, и а после се усилва довнесения шум!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Fender_str
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 06, 2010 14:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Fender_str написа:
... http://www.ernieball.com/products/category-534-Volume-Pedals

Toлкова ли е тръдно, има готово устройство, което е далеч по-удобно за използване, предвидено е за регулиране на звука с педал което значи че винаги можеш да правиш корекция без да е необходимо да прекъсваш свиренето, аз също съм музикант и използвам такъв. Ако цената те плаши има и такива на по-ниска цена, например магазин фактор на Мария Луиза (до Годзила). Един предусивател (пък бил той и само съгласъващ с коефициент на усилване 1) независимо от решението което избереш не е никак лоша идея!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bokanegra
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 07, 2010 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

darko_d написа:
Здравей колега. Аз също съм музикант кавалджия. Това, което се опитваш да направиш съм го правил преди 15 г. .

Благодaря за помоща колега.Искам да те попитам,тъй като каза че слагаш и октавер от време на време,къде слагаш потенциометъра,преди или след октавера.Т.е.микрофон-октавер-потенциометър-пулт,или микрофон-потенциометър-октевер-пулт?
Върнете се в началото
darko_d
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 07, 2010 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Това устройство с буксите и потенциометъра ние си му викаме"кинг" и се свързва преди октавера т.е. слушалка(микрофон)-кинг-октавер-пулт. Средното краче на потенциометъра се свързва към изходната букса на кинга, така по твоите обяснине ми се струва, че ги разменяш входа и изхода. Върви да ти сменят потенциометъра с 5 килоомов и пиши какъв е резултата и за всеки случай нека ти свържат корпусчето на потенциометъра към маса.
Върнете се в началото
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Сеп 08, 2010 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползвай свързване през канон, а не през жак. Ако е през канона не би трябвало да бруми при спазване на трижилен кабел.
А това с потенциометъра си мисля, че брума няма да изчезне. Патил съм от една китара, така направена.
Fender_str
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 9:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Te ктарите няма как да не са с високоомен потенциометър след адаптерите(250 или 500к(освен ако китарата не е с активна електроника)) Преампче Rolling Eyes + volume педалче Rolling Eyes + пулт Rolling Eyes=
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети