Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за микроконтролер - АТ89C2051

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
metodi80
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2010 19:57    Заглавие: Въпрос за микроконтролер - АТ89C2051 Отговорете с цитат

Здравейте !

Имам схема в която се използва микроконтролер- АТ89С2051, но не мога да го намеря в магазините за електроника в моя град ( Враца).
Рових с търсачката и видях , че има 2 теми в които се говори за този микроконтролер , но там ставаше въпрос за схеми и не ставаше ясно дали в крайна сметка са успели да намерят конкретния чип ...
Та въпрос ми е някои намирал ли е и работил ли е с такъв чип ?
Освен това има ли заместител и кое е той ... ?
Ако някой е програмирал такъв микроконтролер , има ли схемата за програматора ? Ще съм много благодарен , ако някой сподели !!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2010 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

"Конкретния чип" го има по магазините.Друг е въпроса че ти си дал много малко подробности какво точно ти трябва.Пратил съм ти на лични какво мога да предложа от въпросния процесор.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
joro_1
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Сеп 21, 2010 23:31    Заглавие: Re: Въпрос за микроконтролер - АТ89C2051 Отговорете с цитат

metodi80 написа:
. . . . . . АТ89С2051, но не мога да го намеря в магазините за електроника в моя град ( Враца). . . . .

Би трябвало да имам към 40 артисали бройки отпреди 5-6 години когато работех с този процесор, проблем е че в момента всичко е събрано на куп, и ще трябва ровене, а време за това след десетина дни, ако не бързаш, пусни едно лично да ми напомниш. Ако бързаш:
http://www.comet.bg/shop/info.html?ID=20810&Text=89C2051&Type=ALL&Subtype=ALL&Block=25&From=1&Valuta=BGN
Цената му ще е смешна, еконт ще вземат 5 пъти повече за доставката Very Happy , програмира се по много начини, бях направил програматор по една чешка схема, работи само под ДОС, или Вин98 през LPT, нея мога да изровя ако не намериш съвременен програматор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bongo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Нова Загора

МнениеПуснато на: Сря Сеп 22, 2010 11:13    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам 20-30 бройки - мога да ти пратя 5-6 по някой куриер...
Подарък разбира се!

П.П - Имам и програматор за тях - ако ми пратиш хекс, мога да ти ги пратя направо записани

Може да пишеш на Л.С
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 22, 2010 11:18    Заглавие: Re: Въпрос за микроконтролер - АТ89C2051 Отговорете с цитат

metodi80 написа:
...Имам схема в която се използва микроконтролер- АТ89С2051, но не мога ....

От написаното в първия пост изобщо не става ясно сорса има ли го, или има само схемата?
Така, че преди темата да е отишла на втора страница, нека питащия да проясни малко ситуацията и да се спре с преливането от пусто в празно.
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2010 16:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност цената му в Комет вече изобщо не е смешна .....
2 $ без ДДС .
metodi80
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Чет Сеп 23, 2010 19:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Изключително много благодаря на колегата bongo ! Предложи ми не само да изпрати чиповете , но и да ги програмира БЕЗПЛАТНО !!! За мен това е страшно много !
Голяма рядкост са хора като тебе ! Особено в това трудно време !
Жив и здрав бъди !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети