| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petarlp Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 13:26 Заглавие: Авто радио модел Blaupunkt Freiburg SQR 39 проблем с код |
|
|
Извинявам се предварително на модераторите за грешките в темите си
Здравейте . Когато си купих колата ( 2 ръка ) я получих с бонус едно радио в нея. Зарадвах се все пак нещо да дрънка , но за жалост беше кодирано. Явно за това от автокъщата не са проявили интерес към него Laughing . Радиото не е кой знае какво BLAUPUNKT FREIBURG SQR 39 . Така и не открих код за него в интернет . И се стигна до забавната част с разкодирането . Купих си програматор прочетох паметта SDE 2506 и воала вече знам кода. Супер радиото тръгна , но всеки път при изключване и включване отново иска кода , което е много дразнещо . Как мога да махна този код , за мен е малко нелогично да се иска всеки път въвеждането му , би трябвало само когато се махне радиото от захранването , смяна на акумулатора-а и ....
Захранване има постоянно 12в не се губи. Радиото не е свързано в колата .
Дали някъде в бин-а не мога да посоча да не използва код или да се сетне да го иска само при загуба на захранване. Радиото има 2 плюса и двата са свързани на едно. Т.е и на 2-та има 12 волта.(постоянни)
Прилагам и бин-а , като кода е 1632
http://dl.dropbox.com/u/12516864/dump1632.zip
Blaupunkt CAMBRIDGE SQM 39
RAM Blaupunkt
adr date
66 06 - TRIES
65 37 - CONTROL BITE
67 32 - CODE last numbers
68 16 - CODE first numbers /CODE - 1632/
Благодаря ви предварително Exclamation  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 13:35 Заглавие: |
|
|
Щом вече имаш програматор просто си истегли дъмп без код. А и не ти ли се струва малко нахално спрямо модераторите тук след кат са ти заключили тема да пускаш на ново? _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |
petarlp Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:14 Заглавие: |
|
|
Извиних се за грешката си и прочетох внимателно правилата. Няма как да коригирам грешката си в заключената тема. Извинявам се и на теб колега по форум, ако с това си действие съм те засегнал . Просто искам малко помощ и се искрено съжелявам за постъпката си
Ако можеш помогни ми с това от къде да изтегля дъмп без код . Обърнах всички сайтове и все намирам такива с код . Знам на кои адреси се запеметява кода в паметта , но не мога да ги оставя празни , незмам как ще се държи ако ги сетна в FF-FF. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:31 Заглавие: |
|
|
Не ти е нужен дъмп без код, а човек който да ти свърже правилно радиото към захранването на автомобила.Всичкйо в този живот се плаща-научете се най после. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
petarlp Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:40 Заглавие: |
|
|
Благодаря за мнението ти . Но всичко на този живот се учи . Ти от къде знаеш може и да съм хлапак на 13г. който сега се учи и му е любопитно и иска да се постарае сам да го направи. Може и да съм по-голям и да имам интерес сам да го направя. Дори и да рискувам едно радио за 25лв.
Мога само да ти кажа , че за разкодирането ми искаха 15лв. Но на мен ми е интересно да си го направя сам. Хвърлих за програматор , памет , хубав поялник , щипки за демонтаж на интеграли над 60лв..... Така , че не е за пари!!!! . Пък и тук във форума съм за да науча нещо ново и се надявах някой от вас да ми помогне , а не да ме хули......
Ако не можете да ми помогнете моля ви не пишете ненужни коментари.
Предварително искренно ви благодаря  |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:44 Заглавие: |
|
|
Еииииии казах ти пиши ми на скаип бе човек.Стига деркане.  _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:46 Заглавие: Re: Авто радио модел Blaupunkt Freiburg SQR 39 проблем с код |
|
|
| petarlp написа: | | ..... но всеки път при изключване и включване отново иска кода , което е много дразнещо ...... |
А запаметените станции помни ли ?
Струва ми се ,че ни си го захранил правилно .
Ето как е буксата ,в случай ,че я нямаш
 |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 15:39 Заглавие: |
|
|
| petarlp написа: | ........... |
И аз искам да се науча да оперирам апендикси,примерно ако ми изникне нов да си го оперирам сам....и скалпел си купих-остава да се науча.Айде дерзай -успех Щом почнахте за едно радио и програматори и почлници да си купувате.....а за годините-аз съм на 60-ти ако си ан 80 вече е твърде късно за учене _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Offenbach Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 01, 2010 21:19 Заглавие: |
|
|
Хубаво че имаш желание да се научиш, ама не ми се връзва цялата работа много....
Първо питаш в този форум за коде-офф : http://forum.gsmhosting.com/vbb/f179/blaupunkt-melbourne-sqr-39-code-please-876544/ и после тук
А пък и като го гледам тоя дъмп кода е суапнат, та доста ме съмнява да е от твоя касетофон.
Дето се вика не си му подал двата плюса а памети четеш..........  |
|
|
 |
petarlp Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 02, 2010 9:08 Заглавие: |
|
|
ей големи инспектори излезнахте бре , целия нет ще обърнете само и само да се заядете с мен. Проблема е решен много благодаря на всички които помогнаха , а не се ПРАВЕХА НА ОСТОУМНИ .
Моля модераторите да затворят темата Стига с излишния спам. А на bai_tishan искренно му пожелавам да се научи да се научи на лекарския занаят То има дядовци на 90 години записващи висше образование ........
Айде със здраве на всички. |
|
|
 |
|