Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Авто радио модел Blaupunkt Freiburg SQR 39 проблем с код

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
petarlp
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 13:26    Заглавие: Авто радио модел Blaupunkt Freiburg SQR 39 проблем с код Отговорете с цитат

Извинявам се предварително на модераторите за грешките в темите си

Здравейте . Когато си купих колата ( 2 ръка ) я получих с бонус едно радио в нея. Зарадвах се все пак нещо да дрънка , но за жалост беше кодирано. Явно за това от автокъщата не са проявили интерес към него Laughing . Радиото не е кой знае какво BLAUPUNKT FREIBURG SQR 39 . Така и не открих код за него в интернет . И се стигна до забавната част с разкодирането . Купих си програматор прочетох паметта SDE 2506 и воала вече знам кода. Супер радиото тръгна , но всеки път при изключване и включване отново иска кода , което е много дразнещо . Как мога да махна този код , за мен е малко нелогично да се иска всеки път въвеждането му , би трябвало само когато се махне радиото от захранването , смяна на акумулатора-а и ....

Захранване има постоянно 12в не се губи. Радиото не е свързано в колата .

Дали някъде в бин-а не мога да посоча да не използва код или да се сетне да го иска само при загуба на захранване. Радиото има 2 плюса и двата са свързани на едно. Т.е и на 2-та има 12 волта.(постоянни)

Прилагам и бин-а , като кода е 1632

http://dl.dropbox.com/u/12516864/dump1632.zip

Blaupunkt CAMBRIDGE SQM 39
RAM Blaupunkt
adr date
66 06 - TRIES
65 37 - CONTROL BITE
67 32 - CODE last numbers
68 16 - CODE first numbers /CODE - 1632/

Благодаря ви предварително Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 13:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом вече имаш програматор просто си истегли дъмп без код. А и не ти ли се струва малко нахално спрямо модераторите тук след кат са ти заключили тема да пускаш на ново?
petarlp
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Извиних се за грешката си и прочетох внимателно правилата. Няма как да коригирам грешката си в заключената тема. Извинявам се и на теб колега по форум, ако с това си действие съм те засегнал . Просто искам малко помощ и се искрено съжелявам за постъпката си Exclamation

Ако можеш помогни ми с това от къде да изтегля дъмп без код . Обърнах всички сайтове и все намирам такива с код . Знам на кои адреси се запеметява кода в паметта , но не мога да ги оставя празни , незмам как ще се държи ако ги сетна в FF-FF.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ти е нужен дъмп без код, а човек който да ти свърже правилно радиото към захранването на автомобила.Всичкйо в този живот се плаща-научете се най после.
petarlp
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за мнението ти . Но всичко на този живот се учи . Ти от къде знаеш може и да съм хлапак на 13г. който сега се учи и му е любопитно и иска да се постарае сам да го направи. Може и да съм по-голям и да имам интерес сам да го направя. Дори и да рискувам едно радио за 25лв.

Мога само да ти кажа , че за разкодирането ми искаха 15лв. Но на мен ми е интересно да си го направя сам. Хвърлих за програматор , памет , хубав поялник , щипки за демонтаж на интеграли над 60лв..... Така , че не е за пари!!!! . Пък и тук във форума съм за да науча нещо ново и се надявах някой от вас да ми помогне , а не да ме хули......
Ако не можете да ми помогнете моля ви не пишете ненужни коментари.

Предварително искренно ви благодаря Exclamation
Върнете се в началото
velo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: dimitrovgrad

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Еииииии казах ти пиши ми на скаип бе човек.Стига деркане. Very Happy Very Happy
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 14:46    Заглавие: Re: Авто радио модел Blaupunkt Freiburg SQR 39 проблем с код Отговорете с цитат

petarlp написа:
..... но всеки път при изключване и включване отново иска кода , което е много дразнещо ......

А запаметените станции помни ли ?
Струва ми се ,че ни си го захранил правилно .
Ето как е буксата ,в случай ,че я нямаш Smile

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

petarlp написа:
...........Exclamation

И аз искам да се науча да оперирам апендикси,примерно ако ми изникне нов да си го оперирам сам....и скалпел си купих-остава да се науча.Айде дерзай -успех Щом почнахте за едно радио и програматори и почлници да си купувате.....а за годините-аз съм на 60-ти ако си ан 80 вече е твърде късно за учене
Offenbach
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пет Окт 01, 2010 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубаво че имаш желание да се научиш, ама не ми се връзва цялата работа много....
Първо питаш в този форум за коде-офф : http://forum.gsmhosting.com/vbb/f179/blaupunkt-melbourne-sqr-39-code-please-876544/ и после тук
А пък и като го гледам тоя дъмп кода е суапнат, та доста ме съмнява да е от твоя касетофон.
Дето се вика не си му подал двата плюса а памети четеш.......... Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
petarlp
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 02, 2010 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

ей големи инспектори излезнахте бре Smile , целия нет ще обърнете само и само да се заядете с мен. Проблема е решен много благодаря на всички които помогнаха , а не се ПРАВЕХА НА ОСТОУМНИ .
Моля модераторите да затворят темата Exclamation Стига с излишния спам. А на bai_tishan искренно му пожелавам да се научи да се научи на лекарския занаят Very Happy То има дядовци на 90 години записващи висше образование ........

Айде със здраве на всички.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети