| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 10:38 Заглавие: SMD елемент кой е ? |
|
|
Колеги имам SMD елемент в корпус SOT23 3 извода на който пише DBL E7 някой може ли да ме упъти какъв е елемента ? _________________ винаги има какво да се научи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 11:17 Заглавие: |
|
|
А това се намира в ? _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 12:24 Заглавие: |
|
|
благодаря за отговора но не бе туй което очаквах рових в гугъл но не открих нищо за този елемент мос транзистор ли е или друго ? _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 13:37 Заглавие: |
|
|
Виж за код DBL тук _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 14:31 Заглавие: |
|
|
Не се сърди колега , преди няколко седмици ми се наложи да подменям подобен елемент. Но понеже не съм сигурен, че пишеше точно това на него. Не искам да те подвеждам . Други колеги също могат да бъдат подведени като четат тука. А съм сменял елемента функционално, а не с пълен аналог. Не си спомням как се казва и не съм записал. Ставаше дума за усилвател на грешката в захранването на телевизор PANASONIC, но шасито може и да беше на DAEWOO . Ако кажеш къде се намира елемента и съвпада с моят случай може би ще помогна. Е тогава трябва и темата да си смени раздела  _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 16:22 Заглавие: |
|
|
значи елемента е от един датчик на обороти на газотурбинен двигател има схема само на връзването на датчика към микропроцесорна схема на сименс S7 и S5 модули .вътре схемата не е указана датчика е произведен мисля във Франция и е закачен на ел стартер който е индийско производство и тн ..Вероятно е превключващ елемент щото са 3 броя такива елементи към една интегрална схема и когато запали двигателя и премине в по високи обороти идва команда за откачане на стартера тогава оборотомера спира да дава показания понеже тия елементи са опукали само единия се няма късо по изводите.Линка който ми дадохте е за елемент със същите букви ама странното е че корпуса на този елемент е с 5 извода значи или има в друг корпус или не е това същия елемент _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 16:35 Заглавие: |
|
|
Другите елементи не са ли удобни за мерене, да на правиш сравнение . Ако се мери като транзистор смени го с някой "уни" просто спазвай прехода. Ех защо не си записвам . Не съм сигурен за надписа за това те питах къде се използва. Аз там транзистора го смених с по-високоволтов транзистор MPSA42 . Той е корпус ТО92, но му "навъртях" краката . Но ако е между датчика и процесора тогава може да имаш и други поражения . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 16:59 Заглавие: |
|
|
не оборотомера е с датчици на хол които подават сигнала на формировател най вероятно захранването е 5 волта интегралката е някакъв формировател на импулси може би ама не е сигурно като се сменят изгорелите елементи от други датчици и всичко заработва ама проблема е че има няколко датчика опукали при гръмотевици там е явно чувствително място в машината .Немога да кажа дали тези елементи са някакви мос ключови транзистори или са нещо друго ,но най често се получава гръмотевична индукция по кабела който е 40 метра уж в канал под земята ама на пак изпуква мамка му а самия датчик уж не е нещо кой знае какво е много скъм над 1000 евро сякаш е златен корпуса е от алуминий и уж е замасен ама пак .Направихме куплунг да го откачаме и така не гори когато машината не работи ама когато машината работи няма как да е откачен и тогава става проблема _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
|