Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SMD елемент кой е ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 10:38    Заглавие: SMD елемент кой е ? Отговорете с цитат

Колеги имам SMD елемент в корпус SOT23 3 извода на който пише DBL E7 някой може ли да ме упъти какъв е елемента ?
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 11:17    Заглавие: Отговорете с цитат

А това се намира в ?
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря за отговора но не бе туй което очаквах Smile рових в гугъл но не открих нищо за този елемент мос транзистор ли е или друго ?
Biser
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Харманли

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 13:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж за код DBL тук
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Не се сърди колега , преди няколко седмици ми се наложи да подменям подобен елемент. Но понеже не съм сигурен, че пишеше точно това на него. Не искам да те подвеждам . Други колеги също могат да бъдат подведени като четат тука. А съм сменял елемента функционално, а не с пълен аналог. Не си спомням как се казва и не съм записал. Ставаше дума за усилвател на грешката в захранването на телевизор PANASONIC, но шасито може и да беше на DAEWOO . Ако кажеш къде се намира елемента и съвпада с моят случай може би ще помогна. Е тогава трябва и темата да си смени раздела Smile
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 16:22    Заглавие: Отговорете с цитат

значи елемента е от един датчик на обороти на газотурбинен двигател има схема само на връзването на датчика към микропроцесорна схема на сименс S7 и S5 модули .вътре схемата не е указана датчика е произведен мисля във Франция и е закачен на ел стартер който е индийско производство и тн ..Вероятно е превключващ елемент щото са 3 броя такива елементи към една интегрална схема и когато запали двигателя и премине в по високи обороти идва команда за откачане на стартера тогава оборотомера спира да дава показания понеже тия елементи са опукали само единия се няма късо по изводите.Линка който ми дадохте е за елемент със същите букви ама странното е че корпуса на този елемент е с 5 извода значи или има в друг корпус или не е това същия елемент
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 16:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Другите елементи не са ли удобни за мерене, да на правиш сравнение . Ако се мери като транзистор смени го с някой "уни" просто спазвай прехода. Ех защо не си записвам . Не съм сигурен за надписа за това те питах къде се използва. Аз там транзистора го смених с по-високоволтов транзистор MPSA42 . Той е корпус ТО92, но му "навъртях" краката . Но ако е между датчика и процесора тогава може да имаш и други поражения .
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

не оборотомера е с датчици на хол които подават сигнала на формировател най вероятно захранването е 5 волта интегралката е някакъв формировател на импулси може би ама не е сигурно като се сменят изгорелите елементи от други датчици и всичко заработва ама проблема е че има няколко датчика опукали при гръмотевици там е явно чувствително място в машината .Немога да кажа дали тези елементи са някакви мос ключови транзистори или са нещо друго ,но най често се получава гръмотевична индукция по кабела който е 40 метра уж в канал под земята ама на пак изпуква мамка му а самия датчик уж не е нещо кой знае какво е много скъм над 1000 евро сякаш е златен корпуса е от алуминий и уж е замасен ама пак .Направихме куплунг да го откачаме и така не гори когато машината не работи ама когато машината работи няма как да е откачен и тогава става проблема
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети