| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 10:46 Заглавие: Въпрос за свързване на трифазен калорифер |
|
|
Трябва да свържа една стара електрическа отоплителна печка (калорифер), но електроинсталацията е със слаба нула (1.5 кв. мм). Схемата на печката (опростено) е такава:
Т.е. тока на всеки реотан минава през "нула"-та. Мисля си ако я свържа без "нула" - така":
Дали ще се промени режима на работа на реотаните? И ще има ли смисъл тая "операция"? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 10:51 Заглавие: |
|
|
Ще се промени напрежението върху нагревателите, от там и "топлото".
Последната промяна е направена от pamporov на Вто Окт 12, 2010 10:57; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 10:54 Заглавие: |
|
|
Това всъщност ми е въпроса - с колко и в каква посока ще се промени напрежението - ако е малко надолу няма проблем - само да не е нагоре и да горят реотаните. Все си мисля, че не би трябвало да има голяма разлика, особено нагоре... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 10:58 Заглавие: |
|
|
| Ще падне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 11:00 Заглавие: |
|
|
Сега имам други задължения, но най- късно утре ще опитам на практика. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 11:58 Заглавие: |
|
|
как ще е свържеш без нула бре адаш,най-малко ще ти трябва за безопастност _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 12:06 Заглавие: |
|
|
Теоретично в трифазна система, свързана в "звезда" при симетричен товар (еднакви съпротивления) през нулевия проводник не тече ток - с него и без него - все тая. Ако се предположи, че трите нагревателя са еднакви спокойно може и без нула, освен от гледна точка на безопасност, както отбеляза zapad. Според мен, по-добре не пипай нищо. "Операцията" е безсмислена. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 12:25 Заглавие: |
|
|
Корпуса, разбира се, ще си е свързан с нулевия проводник, освен това има и вентилатор на 220V, на който му трябва "нула" - т.е. ще я прекъсна само за нагревателите. На безопасността не би трябвало да окаже влияние. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 12:37 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | На безопасността не би трябвало да окаже влияние. |
Точно така. Видима разлика в работата на нагревателите няма да има, защото напреженията на трите фази са почти еднакви, а корпусът ще си е занулен за безопаност. _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2010 14:17 Заглавие: |
|
|
| Теоретично би трябвало да работят при по-ниско напрежение. В първия случай - 220V. При втория: 380/2=190V. (по новия стандарт май са 230 и 400V). |
|
|
 |
|