| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 10:09 Заглавие: Шаси TH29PNL не заработва захранването TV ELIT - модел няма. |
|
|
Захранването заработва на 40 волта, което със сигурност не е номиналното му напрежение на В+.
Ако някой може да ми каже какъв е маломощния транзистор при оптрона, от към горещата част, ще ми облекчи много задачката.
Благодаря предварително.
Състава на шасито не записах, разчитайки на модела на шасито, за което се извинявам на съответния модератор. Прав е да ми прави забележка.
Освен това към момента на пускане на темата ми беше донесено само шасито, а модела на телевизора видях едва когато отидох да поставя шасито на място и да го тествам. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Пет Окт 22, 2010 11:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 10:42 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти. Точно това ми трябваше.
Пуснах го. И двата транзистора около оптрона бяха заминали. 2SC1815 го смених, но другия го нямам и сложих ВС177А колкото да го пробвам. Ще си купувам отделно транзистор за там например BF698.
В+ ми изкара 130 волта, което за телевизор Елит 29 инча ми се вижда нормално. Ще го оставя утре да поработи няколко часа на лампа и ще връщам шасито на този, който ми го донесе. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 13:38 Заглавие: |
|
|
Това шаси е в нещо с марка и модел, освен това има и състав.
Оформи си темата по правилата  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Вто Окт 19, 2010 21:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 13:44 Заглавие: |
|
|
| Jet написа: | | В+ ми изкара 130 волта, което за телевизор Елит 29 инча ми се вижда нормално. Ще го оставя утре да поработи няколко часа на лампа и ще връщам шасито на този, който ми го донесе. |
Що се занимаваш с глупости За ремонт се носи цял телевизор.Така с карантия само ще береш ядове. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 14:29 Заглавие: |
|
|
ОК. Не винаги мога да накарам някой да пренесе 40-50 килограма, особено когато става въпрос само за захранване.
Ако знаеш колко точно е В+ кажи ми, а ако не - ще се оправям на адреса с размаха на импулса на отоплението. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 14:37 Заглавие: |
|
|
Гледай по отоплението най-добре.Ти си знаеш,но като прочетеш последния пост на тая тема ще разбереш защо подхождаш неправилно.Като не искат да мъкнат 40-50кг-няма да гледат телевизия.Или ремонт на целия телевизор на място. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 14:52 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка ремонта ще бъде приключен на място. Темата донякъде я следях. Последните постове не ги бях чел, но и тях ще ги прочета. Все пак, на 16-ти миналия месец навърших 23 години в професията. Това никак не е малко. Така ли е, Божилов? Кога се извъртяха тия 23 години... просто не ги усетих. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 15:01 Заглавие: |
|
|
Годините нямат никакво значение.Много добре знаеш че ремонт само на шасито без неговия си кинескоп е айде да кажем примерно-неблагодарна работа.Щото може кинескопа да ти пляска извътре и всичко което си сътворил да загине пак с първото пускане.Научете се че за ремонт се взема целия уред и това спестява много ядове.И доста съмнения-щото при наличен оригиналния кинескоп и оригиналната ОС можеш да съдиш и дали ти е добре +B по геометрията.А сего в момента и да го пускаш на твой кинескоп не можеш да съдиш нищо...И почва едно гадаене-дали е добре да е толкоз или не е добре.
Както и да е-ти си знаеш.Нека темата продължи по същество-и без това много се отплеснахме... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 19, 2010 15:27 Заглавие: |
|
|
Прав си за всичко, което си написал, но някои, да ги наречем хитринки, на които са ме учили някои колеги, с които съм работил, са ми спестили доста хамалогия. Този тип захранване, което е на това шаси, спокойно си се прави и у дома без проблеми. Пускаш го след това на лампата да погрее и си готов.
На колко фунайчета захранванията са ремонтирани точно по този начин без изобщо шасито да се закача на кинескоп и аз не зная. Да кажем един на двайсетина е имал и други проблеми. В тази статистика изключвам тези телевизори, при които са били налични признаци за другите проблеми още при първоначалния технически преглед.
Айде верно да спрем за момента. Довечера или утре, като го занеса, ще пиша какво е станало. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|