Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Шаси TH29PNL не заработва захранването TV ELIT - модел няма.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 10:09    Заглавие: Шаси TH29PNL не заработва захранването TV ELIT - модел няма. Отговорете с цитат

Захранването заработва на 40 волта, което със сигурност не е номиналното му напрежение на В+.

Ако някой може да ми каже какъв е маломощния транзистор при оптрона, от към горещата част, ще ми облекчи много задачката.

Благодаря предварително.

Състава на шасито не записах, разчитайки на модела на шасито, за което се извинявам на съответния модератор. Прав е да ми прави забележка.

Освен това към момента на пускане на темата ми беше донесено само шасито, а модела на телевизора видях едва когато отидох да поставя шасито на място и да го тествам.

Последната промяна е направена от Jet на Пет Окт 22, 2010 11:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=59619
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 10:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти. Точно това ми трябваше.

Пуснах го. И двата транзистора около оптрона бяха заминали. 2SC1815 го смених, но другия го нямам и сложих ВС177А колкото да го пробвам. Ще си купувам отделно транзистор за там например BF698.

В+ ми изкара 130 волта, което за телевизор Елит 29 инча ми се вижда нормално. Ще го оставя утре да поработи няколко часа на лампа и ще връщам шасито на този, който ми го донесе.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 13:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Idea Arrow Arrow Arrow Това шаси е в нещо с марка и модел, освен това има и състав.

Оформи си темата по правилата Exclamation

Последната промяна е направена от Филипов на Вто Окт 19, 2010 21:47; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 13:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
В+ ми изкара 130 волта, което за телевизор Елит 29 инча ми се вижда нормално. Ще го оставя утре да поработи няколко часа на лампа и ще връщам шасито на този, който ми го донесе.

Що се занимаваш с глупости Question За ремонт се носи цял телевизор.Така с карантия само ще береш ядове.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 14:29    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК. Не винаги мога да накарам някой да пренесе 40-50 килограма, особено когато става въпрос само за захранване.

Ако знаеш колко точно е В+ кажи ми, а ако не - ще се оправям на адреса с размаха на импулса на отоплението.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 14:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледай по отоплението най-добре.Ти си знаеш,но като прочетеш последния пост на тая тема ще разбереш защо подхождаш неправилно.Като не искат да мъкнат 40-50кг-няма да гледат телевизия.Или ремонт на целия телевизор на място.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 14:52    Заглавие: Отговорете с цитат

В крайна сметка ремонта ще бъде приключен на място. Темата донякъде я следях. Последните постове не ги бях чел, но и тях ще ги прочета. Все пак, на 16-ти миналия месец навърших 23 години в професията. Това никак не е малко. Така ли е, Божилов? Кога се извъртяха тия 23 години... просто не ги усетих.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 15:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Годините нямат никакво значение.Много добре знаеш че ремонт само на шасито без неговия си кинескоп е айде да кажем примерно-неблагодарна работа.Щото може кинескопа да ти пляска извътре и всичко което си сътворил да загине пак с първото пускане.Научете се че за ремонт се взема целия уред и това спестява много ядове.И доста съмнения-щото при наличен оригиналния кинескоп и оригиналната ОС можеш да съдиш и дали ти е добре +B по геометрията.А сего в момента и да го пускаш на твой кинескоп не можеш да съдиш нищо...И почва едно гадаене-дали е добре да е толкоз или не е добре.
Както и да е-ти си знаеш.Нека темата продължи по същество-и без това много се отплеснахме...
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2010 15:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав си за всичко, което си написал, но някои, да ги наречем хитринки, на които са ме учили някои колеги, с които съм работил, са ми спестили доста хамалогия. Този тип захранване, което е на това шаси, спокойно си се прави и у дома без проблеми. Пускаш го след това на лампата да погрее и си готов.
На колко фунайчета захранванията са ремонтирани точно по този начин без изобщо шасито да се закача на кинескоп и аз не зная. Да кажем един на двайсетина е имал и други проблеми. В тази статистика изключвам тези телевизори, при които са били налични признаци за другите проблеми още при първоначалния технически преглед.

Айде верно да спрем за момента. Довечера или утре, като го занеса, ще пиша какво е станало.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети