Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за винтоверт
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2010 11:39    Заглавие: Отговорете с цитат

За двата винтоверта ще ти трябват две отделни захранвания (освен ако не решиш този на 14,4 да го храниш с 12). Идеалният вариант е ако имаш кутия от прецакана батерия. Аз имам един винтоверт, кучемарка, на който батерията му се скапа и му купих нова батерия. Старата се саморазрежда, и имах идея в кутията на старата да набутам захранване за моментите, когато работя в работилницата, но не съм сигурен доколко е оправдано.
Компютърно захранване по принцип може да се преработи да дава 14,4 волта. Въпроса е обаче как е направено захранването. С какви диоди е, защото на евтините захранвания масово вместо изправителна двойка, в корпус ТО220, която държи 10А, слагат два диода от по 3А, и ако го натовариш с по-голям ток, те просто изгарят. А и не само това...

Има ли от къде да намериш кутии за батериите на въпросните винтоверти, или прецакани батерии? Както съм се хванал да го правя за един, така ще го направя и за три винтоверта, но нека първо направя моя и нека заработи стабилно.

Винаги го има и варианта да се вземе захранване са лаптоп. Конрадските са окото 70 лева, и трябва да се погрижиш да понижиш напрежението и да му осигуриш защита от претоварване, без да броим момента с рязкото нарастване на тока, в момент, когато започнеш да дупчиш, или винт стигне докрай.

Правилно са ти написали колегите, че е неблагодарна работа.
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2010 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,както предложи "Jet",най-лесно става ако се ползва зарядно за лаптоп,монтирано в кутията за батерийте.Но имайте в предвид че тока от него не е достатъчен за 100%-ва замяна на батерията,но пък до 3-та,4-та степен на затягане работи без проблем което за домашна работа е достатъчно.Но пък ако искаш да го напъваш примерно за гипскартон,или за винтове за дърво 50-60мм няма да ти свърши работа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
krivolineen
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 22, 2010 17:21    Заглавие: Въпрос за винтоверт Отговорете с цитат

Първо благодаря на всички,които се опитват да ми помогнат.Имам 3 винтоверт,работят си перфектно.Двата са Бош,третият Метабо.Професионални са.Ту има работа за тях,ту-няма.Но като има си ги натоварвам.Сменил съм едно зарядно и две батерии.Все пак е удобно когато ссе навърташ на метър от контакта и навиваш винт след винт да щадиш батерията.Та питах дали е възможно поне едната машинка да заработи с напрежение от контакта.Няма да ми пречи кабела,свъкнал съм да стават като спагети и без това.Не е задължително да ползвам явно неподходящото захранване от компа.Това е.Успех на всички.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Василев65
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Дебнево BG

МнениеПуснато на: Нед Окт 24, 2010 15:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Виждал сьм такава преработка от импулсно компютьрно захранване, мисля , че беше на 14,4В. Работеше перфектно, но незнам за схемата
krasi_sil
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 10, 2010 20:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж това захранване http://kvazer.com/product.php?id_product=36919 Виждал съм такива 15 и 20 амперови и то на цена около 30лв.
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Чет Ное 11, 2010 0:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам празна кутия от батерия на бош 14,4 в. ,в случай че решиш да запояваш кабели и да го включваш към външно захранване.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети