| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
alex93 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2010 20:46 Заглавие: |
|
|
не ми помагате така
идеята е диодите да са 1 за 1 свързани да няма място между тях .. не е възможно да се направи иначе с резистор на всеки 3 диода ...
за да свети плътно трябва да 1 за 1
то че ще грее ще грее резистора, въпроса е да не се нагрява много и диодите да светят както трябва и да няма проблем ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 13, 2010 23:57 Заглавие: |
|
|
| alex93 написа: | | и диодите да светят както трябва и да няма проблем | И ако изпуши даже само един, а насреща е КАТ - ко ши прайм? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 0:03 Заглавие: |
|
|
| Ако всички са в паралел при най малката промяна на параметри ще се промени и силата на светене на някои светодиоди ,тогава какво ще правиш ? |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 1:36 Заглавие: |
|
|
| alex93 написа: | накрая ми харесаха как светят със 47 ома...
затова си поръчах резистори 47 ома на 25 вата .... | Ето какво казва другаря Ом по твоя въпрос:
I=U/R=12/47=250mA
P=UxI=12Vx0,25A=3W
Тези 3W не са ли малко за фарове на кола? | alex93 написа: | | П.С. тоя калкулатора дето сте ми го дали е добър лошото е че ограничения брой диоди е 32 ... | Ами хората са се надявали, че ще смятаме светодиоди с него, а не печки:
| alex93 написа: | | казаха ми че ... | Напиши точното означение на въпросния светодиод, а не какво са ти казали  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 19:04 Заглавие: |
|
|
| Какви 3W ,те на светодиодите падат 3-4V ,максимум 1W ,по добре да тури 2 триватови последователно ,хем по ярко ,хем по икономично( по високо КПД) |
|
|
 |
alex93 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 20:51 Заглавие: |
|
|
охх
идеята е да няма разстояние между диодите, буквално никво разстояние да светят като CCFL само че по ярко .. това ми е достатъчно ярко и не ми трябва повече корпуса на онези по-мощните не позволява да са баш 1 до 1 ... и има място между тях .. и става тъпо.
П.С. 110 диода по 0.02 ампера = 2.2 Ампера консумация при 3 волта
при тях напрежението е 3 - 4 следователно 6 - 7 вата мощност .. другите 20 са за греене на резистора ...
няма значение дори и да е така въпроса е да стане и да светят без проблемно.. дори и малко да грее резистора важното е да не прегрее
просто това е единствения начин да стане много ярка плътна светлина без никкаво разстояние между диодите
затова ви питам какъв резистор ми трябва да са светят най-добре и с каква мощност трябва да бъде за да загрява по малко, не да грее много ? |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 21:50 Заглавие: |
|
|
| alex93 написа: | | идеята е да няма разстояние между диодите | Тук не сме малоумни и не мога да разбера защо повтаряш едно и също нещо във всеки пост. Никой не те кара да оставяш място между диодите. Ако не искаш темата ти да отиде в коша, напиши кой е въпросния диод, от който си купил 220 броя? Това се пише още в първия пост, за да не разтягаме локуми на вече две страници  |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 14, 2010 23:27 Заглавие: |
|
|
| alex93 написа: | .. не е възможно да се направи иначе с резистор на всеки 3 диода ...
|
Не ти трябва по 1 резистор за всяка група диоди.
Просто ги свържи по 3 последователно в група и после всички групи - паралелно с общ резистор, който може да го изчислиш по закона на Ом (ако го знаеш). |
|
|
 |
alex93 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2010 0:05 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | | alex93 написа: | .. не е възможно да се направи иначе с резистор на всеки 3 диода ...
|
Не ти трябва по 1 резистор за всяка група диоди.
Просто ги свържи по 3 последователно в група и после всички групи - паралелно с общ резистор, който може да го изчислиш по закона на Ом (ако го знаеш). |
повярвай ми няма да стане точно това което аз искам да направя
диодите са SMD 3528 бели ..
ЕТО ГИ http://www.tme.eu/html/BG/diodi-led-smd-plcc-2/ramka_4769_BG_pelny.html |
|
|
 |
|