|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tihogr Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2010 23:55 Заглавие: |
|
|
значи както писах в началото става въпрос за Северозападна България и по специално за едно село до Видин. Антената ще е за моите родители.
За момента се обърках още повече и за това очаквам още менния. Иначе с основните неща съм наясно, но не мога да се ориентирам при избора на най-добрия вариант в случая. Идеята е с еднократна инвестиция до 200 лв. да се гледат повече програми (доколкото е възможно), пък да има и преведени.
Устроива ме и варианта с нещо по-читаво от тези турските (с каквато са те в момента), така че да могат да се хванат по-чисто някои от сръбските телевизии (а там се хващат доста поне 6-7 такива и няколко от тях са по-зле) и евентуално да се хване по-добре про бг, която в момента е доста зле, докато тук в София при мен си я хващам със стайната антена и то дообре.
Над какви дължини на коаксиалния кабел е добре да се сложи усилвател понеже нали се получават загуби. При тях кабела от антената до телевизора е с дължина над 20 м.
Или пък да мина на варианта с цифровите ефирни телевизии или пък сателитна офсет, но пък при нея ги нямам ефирните???
Нещо такова ще ми върши ли работа:
http://www.satshop-bg.com/product_info.php?cPath=31&products_id=53
и какво още ще трябва да се купи.
Да поясня, че телевизора си е от старите с кинескоп, няма цифров тунер и т.н.
Варианта, който ще избера с Ваша помощ трябва да се съобрази и с предстоящото цифровизиране дами бъде полезен. Ако има нещо комбинирано (аналогово и цифрово) най-добре. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 17:38 Заглавие: |
|
|
Логопедична,че да не заеква телевизорът  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 19:42 Заглавие: |
|
|
| Това с "набутвацията ако не сме от София" нещо не мога да го разбера??? До края на 2014 година се спира аналоговото излъчване. От тогава нататък само цифрово. Ще има свободни и платени програми. Аки искаш плащаш, ако искаш не. |
|
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2010 20:47 Заглавие: |
|
|
| Това след колко метра ще ти трябва усилвател е относително, зависи от това какъв сигнал постъпва в началото на коаксиалния кабел, зависи от честотана, например ние в кабелната сме приели 18dB/100m (3,6 за 20м) за 767,25МHz. На един телевизор по стандарт му трябват 65dB входно ниво за нормална работа, т.е. ако най-високата честота ти е 767,25MHz ти трябват поне 65+3,6=68,6dB(Ако имаш само един Tv). От друга страна, за да е добро съотношението сигнал/шум е добре входното ниво на усилвателя да е поне 75dB. Ако ще има повече от един телевизор затихването на един двоен сплитер е 3,5-4dB, троен 5,5-6, четворен отива вече към 8-9dB, така, че направи си сам сметката, ясно ми е, че вероятно не разполагаш с измервателен уред с който да замериш нивата на сигналите но все пак малко теория не е излишна. Само за информация усилвателя който съм препоръчал над 98-100 децибела внася сериозни изкривявания в сигнала, които могат да причинят проблеми най-вече в цифровата телевизия, която скоро трябва да пуснат в ефира (във Варна вече вървят пакети на 818MHz но с твърде ниска скорост, която позволява само преноса на звук в момента) |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 21, 2010 19:27 Заглавие: евтин вариант за гледане на телевизия |
|
|
| Има един много добър вариант:Намираш един съсед или приятел с Булсатком,редовен и лоялен платец,купува на негово име втори комплект,като втори приемник,а може да купи до 3 комплекта или по-точно само приемника,ако си имаш антена и конвертор,плащаш само 4,80лв. на месец и гледаш почти всичко,което те интересува.Колко по-евтино и качествено?Аз така гледам в къщи и на вилата,когато съм там.Пренасям си приемника,а в къщи и на вилата съм монтирал 2 антени.Това е по-просто от фазомер! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|